2019. december 13. péntek
Likefestoon / Aktuális / A héten megkezdik az Erzsébet-utalványok kézbesítését

A héten megkezdik az Erzsébet-utalványok kézbesítését

Március 15-e előtt kezdik meg az Erzsébet-utalványok kézbesítését a nyugdíjasok számára. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár múlt heti sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2,7 millió ember kap most 10 ezer forint értékű utalványt.

A héten kezdi meg kézbesíteni a nyugdíjasok Erzsébet-utalványát a Magyar Posta.

Novák Katalin emlékeztetett, hogy ez a harmadik olyan alkalom, amikor – a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően – lehetőség van a nyugdíjasoknak ilyen formában segíteni.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője is csatlakozott az államtitkárhoz, azt mondta, az utalványokat március 15-e előtt kezdik a címzettekhez eljuttatni értékküldemény formájában.

Az utalványokat először Budapesten, majd Pest megyében, utána pedig az ország minden pontjára eljuttatják,a cél, hogy az utalványokat április közepéig minden belföldi lakcímmel rendelkező megkaphassa.

A posta szóvivője hozzátette: az értékküldeményként érkező Erzsébet-utalványokat személyesen kell a postástól átvenni. Amennyiben ez nem lehetséges, a postás értesítőt hagy, amellyel a postán kaphatja meg a küldeményt az arra jogosult.

Panulin Ildikó elmondta még, hogy a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt négy darab kétezer forintos és két darab ezer forintos címletben kapják meg a nyugdíjasok.

A kormány döntése értelmében minden, 2018. március 1-jén nyugellátásra, illetve a vonatkozó kormányrendeletben meghatározott más ellátásra jogosult 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kap. – írja az MTI.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Almási Ferenc bronzérmes az EB-n

A 130 kilogrammos Almási Ferenc jobban bírta mint a román Hutuleac, és 3-1-re győzött. Június …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.