Likefestoon / Aktuális / Wass Albert est Mezőhegyesen
Simonka György, képviselő, Dél-Békés, munkahely, Fejlesztés, Fidesz, munkahelyteremtés, vidékfejlesztés

Wass Albert est Mezőhegyesen

Wass Albert estet rendezett Mezőhegyesen a városi könyvtár és a helyi Nőklub. A programon részt vett Simonka György országgyűlési képviselő is.  A dél-békési politikus nőnap alkalmából rétessel köszöntötte a hölgyeket.

A rendezvény elején a klub vezetője, Szabó Andrásné bemutatta a civil szervezet működését.

– Több mint harminc éve alakult meg a klubunk. Azért hoztuk létre, hogy a szabadidőnket hasznosan töltsük el. Vannak állandó programjaink. Megünnepeljük az újévet, farsangolunk, megemlékezünk a nőnapról is. Rendezvényeinkre több alkalommal is hívunk vendégeket. Van, hogy valamelyik társunknál jövünk össze, mondjuk,  lángospartira. A kirándulásaink rendkívül népszerűek. Eleinte Magyarországot jártuk be, később nyitottunk Erdély felé. Legutóbb Kézdivásárhelyen jártunk. Jó kapcsolatot alakítottunk ki az ottani nőklubbal – mesélte a klubvezető.

Szabó Andrásné arról is beszélt, hogy a városi rendezvényekbe is szívesen bekapcsolódnak, akár szendvicskészítéssel vagy palacsintasütéssel.

Simonka György nőnap alkalmából rétessel köszöntötte a hölgyeket.

Simonka György, képviselő, Dél-Békés, munkahely, Fejlesztés, Fidesz, munkahelyteremtés, vidékfejlesztés
Simonka György dél-békési országgyűlési képviselő volt csütörtökön a mezőhegyesi Nőklub vendége. Fotó: Kraszkó Mihály.

– Önök nélkül, asszonyok nélkül, a mi életünk nem érne semmit. Köszönjük a sok szeretetet, a gondoskodást. A mi politikai családunk, a Fidesz is felismerte, hogy a társadalomnak nagy adóssága van a hölgyekkel szemben. Ezért kormányunk több olyan intézkedést is hozott, amellyel könnyebbé tehetjük a hölgyek életét. Lehet, hogy Önök között is vannak, akik éltek azzal a lehetőséggel, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehetnek. Számos családvédelmi intézkedést is hoztunk, például a családi adókedvezményt, visszaállítottuk a gyest három évre. Ha most egy kismama visszamegy dolgozni, a munkáltatónak hosszú ideig nem kell utána járulékot fizetni – sorolta az eredményeket.

Simonka Györgynek több kérdést is feltettek a klubtagok. Egyikük emlékeztetett, a képviselő választási ígérete volt Dél-Békésben egy turista útvonal, amelynek része lenne Mezőhegyes is.

– Létrehoztuk a Jövő Építő Turisztikai Desztinációs Menedzsmentet. Ehhez lehetősége volt csatlakozni az önkormányzatokkal. Ez egyébként az uniós turisztikai pályázatoknak is alapfeltétele. Mezőhegyes önkormányzata nem élt a felkínált lehetőséggel. Erőszakkal pedig senkit nem lehet erre kényszeríteni. Mivel egy-egy települést nem lehet önmagában „eladni” a turistáknak, szeretnénk Dél-Békés idegenforgalmi értékeit „csokorban” kínálni az idelátogatóknak, s az előzetes tervek szerint ezt a Szabadkígyós-Mezőhegyes tengelyre fűztük volna fel. Mivel Mezőhegyes önkormányzata nem volt partner ebben, így a tengely áttolódott Orosháza felé – mondta a képviselő.

Egy másik klubtag felvetette, nehéz helyzetben van Magyarország.

–        Rossz helyzetben vettük át az országot, ami a mi térségünkre is igaz. A negatív folyamatokat megállítottuk, most már jobb idők következnek. Elértük, hogy Európában egyedül nálunk növekedett a nyugdíjak reálértéke. Most azon kell dolgoznunk, hogy minél több munkahelyet teremtsünk, ami lendületet ad a gazdaságnak. Jó hír, hogy 2014-ben újabb európai uniós forrásokhoz jutunk. S míg a szocialisták a 2007-2013 közötti forrás 15 százalékát fordították csak a gazdaság élénkítésére, mi a 60 százalékát fogjuk – mondta Simonka György.

A rendezvényen Csáki Lajosné, a könyvtár vezetője emlékezett Wass Albertre. Mint kiderült, a klubtagok is nagyon szeretik az erdélyi származású írót, könyveit rendszeresen újraolvassák. A program filmvetítéssel ért véget. A résztvevők az Adjátok vissza a hegyeimet! című filmet tekintették meg, ami Wass Albert életét mutatja be.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.