Likefestoon / Aktuális / Világbajnokok sora a mezőkovácsházi sportágválasztón

Világbajnokok sora a mezőkovácsházi sportágválasztón

A Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása szervezésében sportágválasztó rendezvényen mozdult meg a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium diákserege múlt hét pénteken. A “Kulcs egy jobb élethez” elnevezésű emberi erőforrás-felzárkóztatást segítő projekthez csatlakozva, a térség 14 sportegyesülete és olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportolók hirdették az egészséges életmód és a mozgás fontosságát.

Pénteken véget ért az oktatás a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnáziumban is, ahol rendhagyó programmal búcsúztak az idei tanévtől. A Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása és konzorciumi partnere által indított, „Kulcs egy jobb élethez” címet viselő, Dél-Békésben komplex emberi erőforrás-felzárkóztatást célzó, uniós támogatás segítségével megvalósuló projektjének szerves része az egészséges életmódra nevelés a fiatalok körében, ezen belül a sportolásra, mozgásra ösztönzés. Hosszú távon a térség lakosságának foglalkoztathatóságának javítását, társadalmi részvételének növelését szeretnék elérni az alapvető életvezetési készségek, a lelki és fizikai egészség fejlesztésével.

 IMG_6123IMG_6376 copy

A kezdeményezéshez 14 egyesület csatlakozott, akik közel ennyi sportágat vonultattak fel standjaiknál. Mellettük igazi példaképekkel is találkozhattak a fiatalok, Növényi Norbert olimpiai- és világbajnokkal, akit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, Vozár Attila többszörös szupermaraton győztes futóval, Sárközi Róbert MMA világbajnokkal és Szabó Ágnes junior fekvenyomó világbajnokkal.

A nap legfontosabb célja az volt, hogy megmozdítsa a fiatalokat, lehetőséget adjon a különböző sportok kipróbálására és megismerkedhessenek a térség egyesületeivel. Több klub bemutatóval készült, látványos rögtönzött edzést tartottak az Orosházi Judo SE és az Orosházi Spartacus Birkózó Klub növendékei, a szintén Orosházáról érkező Best Dance Company és a Candy Dance Crew a modern táncok világából adott ízelítőt. Kuriózumnak számított az úgynevezett bubi foci, amiről sokan valószínűleg még nem is hallottak. A labdarúgás szabályaira épülő szórakoztató sportot a felsőtestünkre erősített, felfújt, átlátszó gömb nehezíti, ami kitűnően véd a sérülésektől, így megmosolyogtató ütközésekre és esésekre ad lehetőséget.

  IMG_6446Clipboard01

Az eseményen az Orosházi NKC, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, az Orosházi Judo SE, az Orosházi Városi Modellező Klub, az Orosházi Toldi SE, Mezőkovácsháza „futónagykövetsége” és hegymászói, a Pusztaföldvári Női Szabadidő Sport Club, a Végegyházi Asztalitenisz Klub, a Mezőhegyesi Hagyományőrző és Ősi Magyar Harcművészeti Klub, a Candy Dance Crew, a Best Dance Company és a Dél-Békés Bike küldöttségével ismerkedhettek meg a diákok. Akik követik portálunk sporthíreit, azok  tudják, hogy ezeknek az egyesületeknek a többsége megyei, országos és nemzetközi szinten is sikeres, kijelenthetjük, hogy felvonult a térségi sport krémje. A résztvevő csapatokra szavazni is lehetett, ami a legjobb, legszimpatikusabb stand címét döntötte el, ezt a mezőkovácsházi sakkozók nyerték.

A Hunyadisok nagy lelkesedéssel fogadták a programot, a nap kifejezetten jó hangulatban telt, öröm volt látni a széles mosolyt a fiatalok arcán. A szervezők és a sportegyesületek minden elismerést megérdemelnek, Dél-Békésnek minél több ehhez hasonló kezdeményezésre van szüksége.

A sportágválasztó ősszel érkezik következő állomásához.

Juhász Ádám

Fotó: Gábriel János   

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.