Likefestoon / Aktuális / Világbajnokok sora a mezőkovácsházi sportágválasztón

Világbajnokok sora a mezőkovácsházi sportágválasztón

A Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása szervezésében sportágválasztó rendezvényen mozdult meg a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnázium diákserege múlt hét pénteken. A “Kulcs egy jobb élethez” elnevezésű emberi erőforrás-felzárkóztatást segítő projekthez csatlakozva, a térség 14 sportegyesülete és olimpiai-, világ- és Európa-bajnok sportolók hirdették az egészséges életmód és a mozgás fontosságát.

Pénteken véget ért az oktatás a mezőkovácsházi Hunyadi János Gimnáziumban is, ahol rendhagyó programmal búcsúztak az idei tanévtől. A Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása és konzorciumi partnere által indított, „Kulcs egy jobb élethez” címet viselő, Dél-Békésben komplex emberi erőforrás-felzárkóztatást célzó, uniós támogatás segítségével megvalósuló projektjének szerves része az egészséges életmódra nevelés a fiatalok körében, ezen belül a sportolásra, mozgásra ösztönzés. Hosszú távon a térség lakosságának foglalkoztathatóságának javítását, társadalmi részvételének növelését szeretnék elérni az alapvető életvezetési készségek, a lelki és fizikai egészség fejlesztésével.

 IMG_6123IMG_6376 copy

A kezdeményezéshez 14 egyesület csatlakozott, akik közel ennyi sportágat vonultattak fel standjaiknál. Mellettük igazi példaképekkel is találkozhattak a fiatalok, Növényi Norbert olimpiai- és világbajnokkal, akit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, Vozár Attila többszörös szupermaraton győztes futóval, Sárközi Róbert MMA világbajnokkal és Szabó Ágnes junior fekvenyomó világbajnokkal.

A nap legfontosabb célja az volt, hogy megmozdítsa a fiatalokat, lehetőséget adjon a különböző sportok kipróbálására és megismerkedhessenek a térség egyesületeivel. Több klub bemutatóval készült, látványos rögtönzött edzést tartottak az Orosházi Judo SE és az Orosházi Spartacus Birkózó Klub növendékei, a szintén Orosházáról érkező Best Dance Company és a Candy Dance Crew a modern táncok világából adott ízelítőt. Kuriózumnak számított az úgynevezett bubi foci, amiről sokan valószínűleg még nem is hallottak. A labdarúgás szabályaira épülő szórakoztató sportot a felsőtestünkre erősített, felfújt, átlátszó gömb nehezíti, ami kitűnően véd a sérülésektől, így megmosolyogtató ütközésekre és esésekre ad lehetőséget.

  IMG_6446Clipboard01

Az eseményen az Orosházi NKC, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, az Orosházi Judo SE, az Orosházi Városi Modellező Klub, az Orosházi Toldi SE, Mezőkovácsháza „futónagykövetsége” és hegymászói, a Pusztaföldvári Női Szabadidő Sport Club, a Végegyházi Asztalitenisz Klub, a Mezőhegyesi Hagyományőrző és Ősi Magyar Harcművészeti Klub, a Candy Dance Crew, a Best Dance Company és a Dél-Békés Bike küldöttségével ismerkedhettek meg a diákok. Akik követik portálunk sporthíreit, azok  tudják, hogy ezeknek az egyesületeknek a többsége megyei, országos és nemzetközi szinten is sikeres, kijelenthetjük, hogy felvonult a térségi sport krémje. A résztvevő csapatokra szavazni is lehetett, ami a legjobb, legszimpatikusabb stand címét döntötte el, ezt a mezőkovácsházi sakkozók nyerték.

A Hunyadisok nagy lelkesedéssel fogadták a programot, a nap kifejezetten jó hangulatban telt, öröm volt látni a széles mosolyt a fiatalok arcán. A szervezők és a sportegyesületek minden elismerést megérdemelnek, Dél-Békésnek minél több ehhez hasonló kezdeményezésre van szüksége.

A sportágválasztó ősszel érkezik következő állomásához.

Juhász Ádám

Fotó: Gábriel János   

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.