Likefestoon / Aktuális / Végegyháza: Tapossa laposra
Harmadik alkalommal rendezte meg a Végegyházi Barangoló Közhasznú Egyesület a Tapossa laposra napot.

Végegyháza: Tapossa laposra

A hétvégén harmadik alkalommal rendezte meg a Barangoló Közhasznú Egyesület és a Sporthorgász Egyesület a Tapossa laposra napot.

–          Célunk, hogy megtanulják a gyerekek, hogy melyek azok a hulladékok, amelyeket újra lehet hasznosítani, hogy ne a szemetet gyarapítsák – mondta Horváth Judit, a Barangoló egyesület elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy voltak, akik már a tavalyi Tapossa laposra nap óta gyűjtik az ásványvizes, üdítős palackokat.

Az akcióban hat osztály vett részt. Mint az összesítés során kiderült, összesen 2818 PET-palackot gyűjtöttek össze a végegyházi gyerekek. Az elsősök lettek az elsők,  959 palackkal. Az osztályok azt is feladatul kapták, hogy minél több gyermek- és felnőtt segítőt vonjanak be a munkába. Itt a másodikosok végeztek az élen.

A Barangoló közösségi ház udvarán a mintegy háromezer palackot egy kupacba hordták össze a résztvevők, amit a gyerekek nem kis munkával laposra tapostak. Így az újrahasznosítható hulladék kisebb helyet foglal el.

Idén, megállapodás alapján, a palackokból befolyt összeget a hatodikosok kapják, a szanazugi osztálykirándulásukhoz.

A taposás után a szervezők kakaóval és kaláccsal vendégelték meg a gyerekeket.

Délután a Miénk itt a tér! programmal folytatódott a környezetvédelmi nap. A Barangoló Közhasznú Egyesület és a Sporthorgász Egyesület a hagyományos tavaszi szemétgyűjtésre hívta a gyerekeket és a felnőtteket.

Először a közösségi házban tüsténkedtek a résztvevők: takarítottak, pókhálóztak, port töröltek. Az önkéntesek facsemetéket ültettek a közösségi ház udvarán, és az utcán.

Voltak, akik a Száraz-ér melletti padokat festették újra.

A szemétportya során nem sok zsák telt meg, hiszen az elmúlt években már eltüntették az illegális lerakókat, s azóta a végegyháziak jobban ügyelnek a környezetükre.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.