Likefestoon / Aktuális / Vádat emeltek a vadászmester ellen

Vádat emeltek a vadászmester ellen

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya lezárta a tavaly ősszel Kunágota külterületén történt halálos vadászbaleset ügyében indított nyomozást. Az úgynevezett Urbán-tónál tartottak vadászatot. A vadászmester a magaslesről a náddal körülhatárolt tó irányába lőtt, mivel ott mozgást látott. Azt hitte, hogy vaddisznó. A távcsöves golyós vadászfegyverrel leadott lövés azonban egy hajtót talált el, aki a helyszínen életét vesztette. A gyanúsított mielőtt leadta a lövést nem győződött meg kétséget kizáróan arról, hogy valóban vadra céloz-e vagy sem – áll a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A meglőtt férfi közelében állt egy másik hajtó is, akinek életét, testi épségét is veszélybe sodorta. A rendőrség a nyomozás során vizsgálta a vadászaton résztvevő hivatásos vadászok és sportvadászok büntetőjogi felelősségét is, de esetükben nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja. Megállapítást nyert azonban, hogy a vadászat megszervezésével és megtartásával kapcsolatosan több szabályt is megszegtek. Emiatt a rendőrség a hatáskörrel rendelkező szakhatóság vizsgálatát kezdeményezte.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 49 éves medgyesegyházi vadászmester ellen. A nyomozást a napokban fejezték be. Az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Battonyai Járási Ügyészségnek.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.