2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Újabb településeken alakult meg a testület

Újabb településeken alakult meg a testület

Tegnap, október 22-én is több településen alakultak meg a képviselő-testületek az újonnan megválasztott képviselőkből. Itt döntöttek az alpolgármesterek személyéről, és felállították a különböző bizottságokat is.

Tegnap tette le hivatali esküjét Csanádapáca polgármestere Oláh Kálmán, aki alpolgármesterként Szikora Pált jelölte meg. Személyét a testület támogatta. Első soros ülésüket a képviselők november elejére tervezik.

dombegyház
Dombegyházon dr. Varga Lajos polgármester vezetésével tett esküt az új testület

Dombegyházon a tegnapi nap során dr. Varga Lajos polgármester hivatali esküjét követően, a képviselők támogatásával Molnár Lajosné lett az alpolgármester. A testület két bizottságot állított, a pénzügyi bizottságot, melynek elnökévé András István Lászlónét választották, illetve az ügyrendi bizottságot dr. Varga Lajosné elnökletével. Soros ülésüket a tervek szerint november 15. és 20. között tartják.

Szintén tegnap alakult meg Dombiratos képviselő-testülete, ahol a képviselők két alpolgármestert választottak, Hegedűs Pál és Laczkó Tamás személyében. A képviselők két bizottságot állítottak fel, az ügyrendi bizottságot, melynek elnöke Laczkó Tamás, tagjai Hegedűs Pál és Elek Ferenc lettek, valamint a Települési Értéktár Bizottságot, mely bizottság élére Lukács Lászlót nevezték ki, tagjai Elek Ferenc és Laczkó tamás lettek.  Első soros ülésüket várhatóan novemberben tartják.

mezőhegyes
Mezőhegyes alpolgármesterének Rajos Istvánt választotta az új képviselő-testület

Mezőhegyesen a polgármesteri eskütételt követően a képviselő-testület úgy határozott, hogy Rajos Istvánt nevezik meg a város alpolgármesterének. A grémium 3 bizottságot állított. A pénzügyi, turisztikai és fejlesztési bizottság élére Zsóriné Kovács Mártát választották. A szociális és egészségügyi bizottság elnöke Magyar Tibor, az ügyrendi, közművelődési és oktatási bizottságé pedig Krcsméri Tibor lett. Soros ülésük a tervek szerint november végén lesz.

Nagybánhegyes polgármestere, Farkas Sándor is letette hivatali esküjét, melyet követően alpolgármesterként Kocsis Istvánt jelölte meg, melyet a testület elfogadott.  Testületi ülés legközelebb november elején lesz.

Tótkomlóson dr. Garay Rita polgármesteri esküje után döntöttek az alpolgármester személyéről, a pozíciót a következő 5 évben Motyovszki Róbert tölti be. Az ülésen SZMSZ módosításra is sor került, melyben elfogadták, hogy a városnak ezen túl társadalmi alpolgármestere legyen, illetve tanácsnoki pozíció felállításáról is döntöttek. A két titulus betöltésére javasolt személyekről első soros ülésükön, október 29-én döntenek. A testület 3 bizottságot állított, a városfejlesztési és pénzügyi bizottságot Benyó Pál elnökletével, az oktatási és kulturális bizottságot Tuska Pálné vezetésével, illetve a szociális bizottságot, melynek élére Malya Györgyöt állították.

Kiss Réka

Szerzőnk: Főszerkesztő

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.