2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Újabb kamera a kunágotaiak biztonságért

Újabb kamera a kunágotaiak biztonságért

Tovább fejlődött a kamerarendszer a dél-békési községben, most már a várótermet is megfigyelik.

A korábbi években számos térségi településhez hasonlóan Kunágotán is térfigyelő kamerarendszer épült ki az ott élők közbiztonságáért, csökkentve ezzel a bűncselekmények és a közterületek megrongálását. Csütörtökön tovább fejlődött a rendszer, újabb kamerát helyeztek el, ezúttal a buszváróteremnél, erre már több éve igény mutatkozott.

– Kunágotán egyre nagyobb a közbiztonság, ezt erősíti a most felszerelt kamera is, melyet az önkormányzat költségvetéséből fejlesztésre lehatárolt keretből szereztünk be. Az eszközre azért volt szükség, mert többen nem a célnak megfelelően használták a várótermet – osztotta meg hírportálunkkal Süli Ernő polgármester.

A térség országgyűlési képviselője azt mondja, jó tudni, hogy a települések számára kiharcolt kamerarendszerek nagyban hozzájárultak a közbiztonság javulásához.

– Ma térségünk nemcsak Európa, de az ország egyik legbiztonságosabb térségének számít, amely minden ember és család számára kimondottan fontos. Ezt a közbiztonságot és ezt a nyugalmat szeretnénk megőrizni a jövőben is, a vasárnapi választásnak kimondottan az a célja, hogy ezt meg tudjuk-e tartani – hangsúlyozta Simonka György.

A politikus azt mondja, ez a biztonság és ez a nyugalom köszönhető annak, hogy a rendőrség teszi a dolgát, hogy a mai is tudják támogatni a polgárőröket, hogy a mentők, a határvadász zászlóaljak végzik a munkát.

Fotó forrása: Kunágota Község Önkormányzata

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.