2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Új kampány a magyar terményért

Új kampány a magyar terményért

Két fontos agrárhír látott napvilágot a sajtóban az elmúlt hétvégén.

Megkezdődött az almakampány. A Vidékfejlesztési Minisztérium célja a hazai almapiac erősítése, és az alma, különösen a szabolcsi alma hírnevének újjáélesztése. Budai Gyula államtitkár szerint: A magyarországi általános iskolák jelentős része részesül ebből az almából, és a magyar gyerekek is fogyaszthatják ezt az almát.

A kampány keretében Budai Gyula, Simonka György országgyűlési képviselő, a Magyar Dinnyeszövetség elnöke és Mártonffy Béla, a FruitVeB elnöke hétvégén almát kóstoltattak az Auchan budaörsi áruházában. Itt szó esett arról is, az almakampány egyik célja, hogy a termelők az étkezési minőségű almát inkább az üzletláncoknak adják el, amelyek úgynevezett „vödrös akciót” tartanak.

Előre hozza a gazdák támogatásának kifizetését, és az EU-tól kér segítséget a kormány, hogy enyhítsen az aszálykárokon. Bár az aszálykárok felmérése még tart, a kormány már lépéseket tett a gazdák hathatós segítségére. Az állattartók számára fontos támogatások előrehozataláról, megemeléséről döntött, s hamarabb fizetik majd a területalapú támogatásokat is. Fazekas Sándor agrárminiszter arról is beszélt, szeretnék megemeltetni a „deminimis” korlátját, amely a gazdáknak nyújtandó közvetlen támogatások mértékét javítaná.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.