Likefestoon / Aktuális / Tótkomlóson is népszerűsítenék

Tótkomlóson is népszerűsítenék

A már több éves múltra visszatekintő „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei  országos kezdeményezés Dél-Békésben is népszerűségnek örvend. A jelentkezés az idei kiírásra jelenleg is tart, Tótkomlóson már éltek a lehetőséggel.

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend  „A legszebb konyhakertek” kezdeményezés, melynek kiírásához a dél-békési települések is előszeretettel csatlakoznak. Van olyan település, ahol már nem először teszik ezt, Tótkomlós Város Önkormányzata idén is él a lehetőséggel.

– Immáron harmadik éve, hogy csatlakozunk a kezdeményezéshez, mellyel népszerűsíthetjük a háztáji gazdálkodást is. Szeretnénk, ha minél többen döntenének amellett, hogy kertjükben friss terményeket termesszenek – emelte ki Motyovszki Róbert alpolgármester.

A kezdeményezés ötletgazdája Kovács Szilvia Karcag alpolgármestere, 2012-ben hirdették meg az első felhívást, azóta egyre több település – tavaly több mint 300 – csatlakozik. A verseny által ösztönzik a helybélieket saját konyhakert kialakítására, serkentve a jövő generációit a kertművelés örömeinek megtapasztalására is. A csatlakozási határidő március 20-a, bővebb információt a programról ide kattintva olvashatnak.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: www.alegszebbkonyhakertek.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.