Likefestoon / Aktuális / Többen vállalták fel nemzetiségi származásukat

Többen vállalták fel nemzetiségi származásukat

Megjelentek a KSH honlapján a legfrissebb népszámlálási adatok. Ezek alapján megállapítható, hogy a kormány sikeres nemzetiség–politikájának köszönhetően lényegesen többen ismerték el nemzetiségi identitásukat, mint korábban.

 – Békés megyében sok nemzetiség él. A hozzám érkezett visszajelzések szerint nagyon sokan elismerik, hogy a kormány az elmúlt három évben sokat tett a nemzetiségekért, a nemzetiségi jogokért  – mondta Simonka György országgyűlési képviselő.

 A parlament az Alaptörvényben rögzítette, hogy a magyarországi nemzetiségek államalkotó tényezők.  Az előző kormányzási ciklusokkal ellentétben a nemzetiségi önkormányzatok több költségvetési támogatásban részesülnek, ennek köszönhetően az országos nemzetiségi önkormányzatok által átvett intézmények száma is jelentősen nőtt az elmúlt időszakban.

 – Magyarország a térség számos országa számára követhető példa. Több országban a magyar modell alapján alkották meg a nemzetiségek országos képviseletének rendszerét – összegezte Simonka György.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.