Likefestoon / Aktuális / Több mint 16 millió a térségi iskolák megújulására

Több mint 16 millió a térségi iskolák megújulására

Minden tankerületbe, így a Békéscsabaiba is jutott kellő forrás az oktatási intézmények renoválására a nyár során. A dél-békési iskolák több mint 16 millió forint összértékben váltak korszerűbbé, a részletekről Bánki Andrást kérdeztük.

A nyári szünetben minden tankerületben jutott pénz felújításokra, illetve iskolabútorok cseréjére, a programra 2,5 milliárd forintot költöttek – nyilatkozta az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára. Rétvári Bence elmondása szerint az összegből új iskolabútorokat, székeket, padokat, táblákat és öltözőszekrényeket vásároltak az iskolákba, valamint olyan felújításokat és karbantartásokat végeztek el, amelyek korszerűbbé és ápoltabbá teszik a diákok és a tanárok számára az iskolákban töltött időt.

Megkérdeztük a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatóját, térségünkben milyen intézkedések történtek az elmúlt három hónap során a feltételek javítása érdekében.

– A Békéscsabai Tankerületi Központ fenntartásában lévő valamennyi köznevelési intézményben végeztünk a nyár folyamán karbantartási munkálatokat, így a Mezőkovácsházi és az Orosházi Járás területén lévő állami fenntartású köznevelési intézményekben is, mintegy 16 780 000 Ft értékben. Az elvégzett karbantartási munkálatok az intézményvezetők kérésére, javaslatára történtek, amelyek közé tartoztak: a vizesblokkok tisztasági festése, a tantermek és egyéb helyiségek festése, mázolása, padlózat, burkolat javítása illetve minden olyan egyéb feladat, amely a zavartalan tanévkezdést biztosította – osztotta meg hírportálunkkal Bánki András.

Valamennyi intézmény felújításáról hírportálunkon is beszámoltunk, például a Békéssámsoni Általános Iskola megújulásáról. Az oktatási intézmény vezetőjétől megtudtuk, a Békéscsabai Tankerület jóvoltából az elmúlt hónapokban megtörtént a folyosók és tantermek festése, illetve tisztasági meszelése. Nagy József elmondta, a szakemberek megjavították a nyílászárókat, felújították a vizesblokkokat, amelyek minden higiéniai és funkcionális kritériumnak megfelelnek.

Fotó forrása: Békéssámsoni Általános Iskola

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.