Likefestoon / Aktuális / Telefonos csalók az orosházi állatvédők nevében

Telefonos csalók az orosházi állatvédők nevében

Újabb próbálkozás a térségben, ezúttal a Szikhát Menhely nevében próbálnak pénzt kicsalni ismeretlenek telefonon keresztül. Ügyeljen!

A telefonos csalók bármikor, bárkire lecsaphatnak, trükkjeik tárháza pedig kifogyhatatlan, ezt jól tanúsítja a legújabb dél-békési eset. Közleményük szerint az Orosházi Állat és- Természetvédő Közhasznú Egyesület nevében adományokat gyűjtögetnek telefonon, azonban az egyesület közleménye szerint sosem kerestek telefonon azzal a céllal, hogy bármilyen adományt kérjenek.  Mint írták, ha szükségük van segítségre, azt a saját közösségi oldalukon keresztül teszik közzé.

A rendőrség tájékoztatása szerint a csalók újabb és újabb hamis állításokat találnak ki, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket, ezért azt tanácsolják mindenkinek, hogy ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat, ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra. Amennyiben ilyen hívást kapnak, kérjék meg a hívót, hogy később hívja vissza Önt, addig pedig higgadtan gondolják át, hogy lehet-e valóság alapja az ilyen megkereséseknek. Valószínűleg nem lesz visszahívás! Továbbá ha a hívó száma látható volt, akkor a számot, illetve az általa használt nevet mindenképpen jegyezzék fel, amellyel segítik a rendőrség felderítő munkáját.

Fontos, hogy senki se kövesse a csalók utasításait, ehelyett jegyezzék fel a hívás időpontját, majd azonnal tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.