Likefestoon / Aktuális / Tegye rendbe a háza előtti árkot

Tegye rendbe a háza előtti árkot

Arra kéri a katasztrófavédelem a lakosságot, mindenki tegye rendbe a háza előtti vízelvezető árkot. Az elmúlt időszakban hó, havas eső, eső formájában számottevő csapadék hullott Békés megyében. A talaj vízbefogadó-képessége egyre inkább csökken, a belvíz-gondok elkerülése érdekében nagyon fontos a vízelvezetők karbantartása, tisztítása.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megyei településeken felmérte a belterületi vízelvezető rendszerek állapotát. A szakemberek az előző évek tapasztalatainak megfelelően kiemelt figyelmet fordítottak a belvízzel veszélyeztetett településekre, településrészekre. Ahol hiányosságot tapasztaltak, felhívták, illetve kötelezték, kötelezik az önkormányzatokat az árkok megfelelő tisztíttatására.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosok figyelmét a belterületi árkok kitisztításának fontosságára! A belterületi vízelvezető rendszerek karbantartása az év minden időszakában kiemelt fontosságú; az állampolgárok feladata is.

Megyénk településein a jelentős mennyiségű csapadék miatt kialakulhatnak belvizes elöntések ezért kérjük, hogy a lakosok biztosítsák az ingatlanjaik előtti közterületi csapadékelvezető árkokban a szabad vízlefolyást, a tulajdonosok gondoskodjanak az ingatlanuk területén felgyülemlett csapadék belvízelvezető rendszerbe történő kivezetéséről – mondta dr. Nagy Szilvia, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.