Likefestoon / Aktuális / Szépítik a Boda-tó környékét

Szépítik a Boda-tó környékét

Közel 5 millió forintból újítják fel a nagykamarási Boda-tó környezetét. Az önkormányzat pályázat útján nyert forrást.

A Boda-tó a mezőkovácsházi kistérség egyetlen természetes tava. A projekt célja, hogy vonzó tájképet alakítsanak ki Nagykamarás határában, valamint hogy a tó alkalmas legyen szabadidős programok szervezésére, kirándulásra. A nagykamarási önkormányzat az elmúlt években saját forrásból már sokat áldozott a tó és környezete rendbetételére. A szabadvíz kedvelt a horgászok körében is.

A most elnyert 5 millió forintból tókotrást is végeznek, annak érdekében, hogy a víz nitrogén-, foszfor- és szervesanyag-dús iszapszintjét csökkentsék, a víztérfogatot növeljék. Emellett nádtetős, faszerkezetű kiülőket, kerti grilleket építenek, a jelenleg kint lévő, már elhasználódott, korhadt faszerkezetű ülőkék helyet, amelyek sok esetben már balesetveszélyesek is illetve hulladékgyűjtőket helyeznek ki.

Az önkormányzat szeretné a fejlesztéssel azt is elérni, hogy a helyi és környékbeli civil szervezetek is tartsanak a Boda-tónál rendezvényeket, amely így a közösségi élet új színterévé válhat – írta a Délmagyarország Békés megyei kiadása.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.