Likefestoon / Aktuális / Százszorszép gála Mezőkovácsházán

Százszorszép gála Mezőkovácsházán

Május 9-én immár hatodik alkalommal rendezték meg a Mutasd Magad Dél-Békés elnevezésű kulturális rendezvénysorozatot és a záró Százszorszép gálát. A szervezők idén is a Dél-Békési Kistérség Közkincs Kerekasztala és a Kalocsa Róza Közhasznú Nonprofit Kft. voltak. A rendezvénysorozat célja, hogy felkutassa a Dél-Békési térségben élő tehetséges fiatalokat, és lehetőséget teremtsen az amatőr művészeti előadók számára a bemutatkozásra.

A rendezvényt Szénási István, Mezőkovácsháza alpolgármestere nyitotta meg, aki beszédében üdvözölte, hogy immár második alkalommal adhat otthont a kistérség központja a Százszorszép gálának. Az alpolgármester kiemelte, hogy a térségben élő tehetségek felkutatása és tehetséggondozása kiemelten fontos kulturális örökségünk megőrzése szempontjából és ennek remek színtere a Mutasd Magad Dél-Békés elnevezésű rendezvénysorozat.

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan a mikrotérségi selejtezőkön – vagy ahogyan a rendezvén megálmodói nevezik „szemezgetőkön” – az arany minősítést kapott produkciók előadói lehetőséget kaptak a Százszorszép gálán bemutatni produkciójukat, immár versenyen kívül. Az ifjú tehetségek ének, vers, próza, mese, zene, mazsorett, színjátszás, tánc és néptánc kategóriában mutathatták be előadásukat. A programsorozathoz kapcsolódva a szervezők fotópályázatot is hirdettek az ifjúsági korosztály számára. A pályázaton nyertes alkotások készítői a gálán díjazásban részesültek.

20150509_140702

A jó hangulatról a résztvevők maguk gondoskodtak produkcióikkal. A rendezvényre látogatókat és a résztvevő fiatalokat kemencében sült kenyérlángos várta.

-NIA-

Szerzőnk: Főszerkesztő

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.