Likefestoon / Aktuális / Szabó Gyulát saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Szabó Gyulát saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma

Hosszú betegség után, életének 84. évében elhunyt Szabó Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész, a nemzet színésze.

Szabó Gyula 1930. július 15-én született Kunszentmártonban. Az eredetileg papnak készülő fiatalember 1950-ben sikerrel felvételizett a Színművészeti Főiskolára. Évtizedekig a Thália Színház vezető színésze volt, de emlékezetes alakításokat nyújtott az Arizona Színházban, a Művész Színházban és a székesfehérvári Vörösmarty Színházban is.
Pályája során játszott többek közt Molnár Ferenc, Shakespeare és Katona József színműveiben, de olyan legendás filmekben is láthattuk, mint az Egy pikoló világos, a Kölyök és A tizedes meg a többiek.

Ő volt a A Tenkes kapitánya Buga Jakabja, a Princ, a katona Csontos őrnagya és a Robog az úthenger Józsija is. Nagy mesemondóként tartották számon, a Magyar népmesék rajzfilmsorozat elválaszthatatlan jellegzetes orgánumától.

Vallomásaiból tudjuk: egész életében arra törekedett, hogy mindig az igazat mondja, és hogy a szeretet nyelvén szólaljon meg.
Szabó Gyulát az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti – írta közleményében az EMMI.

Fotó forrása: www.blikk.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.