Likefestoon / Aktuális / Szabó Ágnes második a világranglistán

Szabó Ágnes második a világranglistán

Nyilvánosságra hozta az IPF (Nemzetközi Erőemelő Szövetség) az elmúlt évben elért eredmények alapján készített világranglistát. Az Orosházi Toldi SE versenyzői közül többen kiváló eredménnyel büszkélkedhetnek. Szabó Ágnes (a képen balról) raw fekvenyomásban súlycsoportja második legjobbja lett.

Számos rangos megmérettetésen vannak túl az elmúlt évről az Orosházi Toldi SE versenyzői. Rendre nyerték a nemzetközi és az országos címeket, döntöttek meg csúcsokat. Az IPF (International Powerlifting Federation, Nemzetközi Erőemelő Szövetség) közzétette a 2016-os év világranglistáját, melyben az elmúlt esztendő összes versenyét – valamennyi kontinensen és korcsoportban megrendezettet – alapul vették.

Az orosháziak kiválósága, Szabó Ágnes raw (nyomóruha nélküli) fekvenyomásban +84 kg-ban 142,5 kg-os eredményével a ranglista második helyén áll.

– Örülök, hogy a világranglista ezen előkelő helyén végeztem, mert még soha nem voltam második. Azért is nagy öröm, mert a világ legjobb versenyzőinek az eredményei vannak feltüntetve, így az elért helyezés különösképp fantasztikus érzés számomra, rengeteg edzés és kitartás kellett hozzá. Idén tavasszal szeretnék a malagai felnőtt erőemelő Európa-bajnokságon elindulni, és ott minél jobb eredményt elérni. Ez lesz az első megmérettetésem az évben, amelyet további nemzetközi versenyek követnek majd – nyilatkozta hírportálunknak Szabó Ágnes, aki további nemekben is sikeres volt. Raw erőemelés +84 kg-ban 525 kg-os eredménnyel a nyolcadik, fekvenyomásban 195 kg-al az ötödik, erőemelésben 632,5 kg-os teljesítménnyel a hatodik lett.

A junior korú Lovas Mónika (a kép jobb oldalán) raw (nyomóruha nélküli) fekvenyomásban +84 kg-ban 112,5 kg-mal a 10., raw erőemelésben 475 kg-mal a ranglista 21. helyén szerepel. Erőemelésben 527,5 kg-mal, fekvenyomásban 150 kg-al szerezte meg a 15. helyet.

Paczuk Ádám ifjúsági kora ellenére a férfiaknál 74 kg-ban 565 kg-mal a 68., a férfiak masters korcsoportú 120 kg-os mezőnyében Rajos István 222,5 kg-al a 76. helyen végzett.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.