Likefestoon / Aktuális / Szabó Ágnes Európa-bajnok Malagában

Szabó Ágnes Európa-bajnok Malagában

Folytatódott az éremszerzés a Toldi SE-nél, Lovas Mónika és Vérós Alex után szombaton Szabó Ágnes lett Európa-bajnok Malagában. Az orosházi versenyző országos csúcsokat felállítva, 655 kg-ot teljesítve felnőtt kategóriában szerzett arany érmet.

Ahogyan arról a hét során már olvashattak nálunk, a magyar válogatottat három orosházi versenyző képviseli a spanyolországi Malagában megrendezett Ifjúsági, Junior és Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon. A május 9. és 16. között tartandó megmérettetésen már szerdán remekeltek a dél-békésiek, hiszen Lovas Mónika és Véró Alex is érmeket zsebelt be, mindketten Európa-bajnokok lettek. A Toldi SE menetelését szombaton Szabó Ágnes folytatta.

A malagai Felnőtt Erőemelő Európa-bajnokságon Szabó Ágnes +84 kg-os kategóriában Európa-bajnok lett.

Az egyesület honlapján közzétett beszámoló szerint Ági 255 kg-ot guggolt, ami új országos csúcs (ebben a fogásnemben is első hely), 195 kg-ot fekvenyomott (második a fogásnemenkénti értékelésben) és 205 kg-ot felhúzott (szintén második), ami szintén országos csúcs. Így 655 kg-ot teljesítve arany érmet szerzett az EB-n, ezzel szintén megjavítva az országos összetett csúcsot 22,5 kilógrammal.

Kiss Anna

Fotó: egyesület

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.