Likefestoon / Aktuális / Szabó Ágnes és Lovas Mónika világbajnok

Szabó Ágnes és Lovas Mónika világbajnok

Egy este két aranyat is bezsebelt a napokban az Orosházi Toldi SE, nem is akárhogy, Szabó Ágnes megdöntötte a magyar országos csúcsot, majd kvalifikálta magát a nem olimpiai sportágak olimpiájára. Ő felnőtt, míg társa, Lovas Mónika junior kategóriában lett világbajnok Kaunasban.

A litvániai Kaunas városában megrendezett Ifjúsági, Junior és Felnőtt Fekvenyomó Világbajnokságon vettek részt az orosházi versenyzők. A megmérettetésen Lovas Mónika, az Orosházi Toldi SE egyik kiválósága, a junior +84 kg-os kategóriában remekelte, hatalmas fölénnyel győzött az orosz versenyző előtt. Az egyesület beszámolója szerint Mónika magabiztosan versenyzett, 3 szabályos nyomást bemutatva, 162,5 kg-os egyéni csúccsal, megérdemelten lett arany érmes, így két héten belül egy junior erőemelő Európa-bajnoki és egy junior fekvenyomó világbajnoki cím tulajdonosa lett.

A nyílt kategóriában a nőknél +84 kg-ban a malagai erőemelő Európa-bajnokságon összetettben aranyérmes Szabó Ágnes, az Orosházi Toldi SE versenyzője elsőként a 190 kg-os súlyt nyomta ki, majd másodikra 195 kg-ot kért. Az orosháziak rutinos emelője ezt a fogást is teljesítette. Miután a svéd Lonn Sandra 202,5 kg-ot kért, így harmadikra neki is ezt a súlyt kellett kérnie, mindkét emelő teljesítette a 202,5 kg-ot, így könnyebb testsúlyával Szabó Ágnes lett a világbajnok. A sportegyesület beszámolója szerint ezzel Ági megdöntötte a magyar országos csúcsot is. Sőt, Szabó Ágnes kvalifikálta magát a 2017-es lengyelországi Világjátékokra, így július végén részt vehet a nem olimpiai sportágak olimpiáján.

Kiss Anna

Fotó forrása: Orosházi Toldi SE

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.