2020. május 29. péntek
Likefestoon / Aktuális / Sok múlik azon, mit teszünk a váratlan helyzetekben

Sok múlik azon, mit teszünk a váratlan helyzetekben

Csanádapácán és Nagyszénáson is újraéleszteni tanítanak az európai újraélesztési nap keretében a hétvégén. Oktatják majd az alapszintű újraélesztést felnőtt, kisgyermek és csecsemő klinikai halála esetén, mindenkit a korosztályának megfelelő módon.

A kezed életet menthet! – Ezzel címmel hirdetik meg idén immáron harmadik esztendeje Patakiné Márkus Ágnesék az újraélesztés oktatást, azonban az eddigiektől eltérően most október 15-én 11 és 18 óra között várják a tanulni vágyókat a nagyszénási Kulturális Központban, sőt, újabb helyszínre is ellátogatnak ebben az esztendőben, ma délelőtt Csanádapácán várják a dél-békésieket 8 és 12 óra között. A szervezők célja, hogy az esemény által felhívják a figyelmet az egyre gyakrabban előforduló hirtelen szívhalál problémájára, valamint arra, ilyenkor hogyan kell cselekedni, milyen sorrendben, milyen gyorsan, hogy minél hatékonyabban tudjanak segíteni a laikusok is.

A főszervező Patakiné Márkus Ágnes ERC CPR AED instruktor korábban hírportálunknak elmondta, nagyon sok múlik azon, hogy mit teszünk váratlan helyzetekben a mentők kiérkezéséig, ezért ennek a témakörnek az oktatását már egészen kicsi korban el kell kezdeni, hogy a segítségnyújtás ténye időben rögződjön a gyerekekben.

Mindkét helyszínen oktatnak majd alapszintű újraélesztést felnőtt, kisgyermek és csecsemő klinikai halála esetén, megmutatják mi a teendő, ha embertársunkat eszméletlenül találjuk, emellett a félautomata defibrillátor alkalmazását is elsajátíthatják majd a jelenlévők, sőt, a légúti idegentest eltávolítását is, melyhez egy speciális oktatási eszközt is bevetnek. Lényeg, hogy mindenki a korosztályának megfelelő módon bővítheti tudástárát, a megszerzett tudásról pedig számot is adhat a program végén egy szintfelmérő segítségével.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.