Likefestoon / Aktuális / Sikeres volt a tavaszi „nagytakarítás”

Sikeres volt a tavaszi „nagytakarítás”

A hétvégén szemétszedési lázban égtek a települések, hiszen május derekán tartják minden évben országszerte a TeSzedd! akciót. Mezőkovácsházán csak nem félezren tettek környezetük tisztaságáért.

Nagyon szép számban érkeztek önkéntesek május 15-én pénteken. Közel 450 fő vett részt a város tavaszi nagytakarításában. A Csanád Vezér Általános Iskola, a Hunyadi János Középiskola tanulói, a Négy Évszak Óvoda ovisai, a Humán Szolgáltató Központ, a Városi Könyvtár dolgozói és a város lakossága is közreműködött nagy örömünkre. Külön kiemelném a 4.a osztály szorgos kezű csapatát Németh Gyuláné vezetésével – összegezte az eseményt Hagya Dorián a TeSzedd! helyi koordinátora.

A szervező azt is hozzátette, hogy az idei nagysikerre való tekintettel jövőre is részt vesznek majd az akcióban. A város új arculatot kapott, a tiszta és rendezett lakókörnyezet megóvása lesz majd a mindennapok alappillére.

Mint azt már leírtuk a mozgalom célja a társadalmi szemléletformálás. Fontos az, hogy ne csak a szemetelés ellen tegyünk, hanem törekedjünk a szelektív hulladékgyűjtésre is, hiszen ezzel a szemét újrahasznosításához járulhatunk hozzá. A térségben egyébként Nagyszénás, Orosháza, Tótkomlós, Magyarbánhegyes, Csanádapáca, Végegyháza, Pusztaföldvár, Kardoskút, Nagybánhegyes, és Medgyesegyháza is részese volt az országos mozgalomnak.

Kálmán-Pócsik Judit

Fotók: TeSzedd mezőkovácsházi szervezői

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.