Likefestoon / Aktuális / Semmelweis Nap az orosházi kórházban

Semmelweis Nap az orosházi kórházban

Orosháza Város Önkormányzata és az Orosházi Kórház Igazgatósága július 3-án 13 órától az Orosházi Kórház Rendelőintézet Nagytárgyalójában rendezte meg Semmelweis Nap-i ünnepségét, melyen az egészségügyben dolgozók lelkiismeretes munkáját köszönték meg. A műsor és megemlékezések után sor került városi elismerések, kórházi elismerések és kinevezések, illetve jubileumi jutalmak átadására is.

A Semmelweis Nap alkalmából rendezett ünnepség a Star Academy műsorból ismert Kovács Szabolcs előadásával kezdődött. A színvonalas produkció után dr. Horpácsy Balázs, az ÁEEK dél-alföldi térségi igazgatója köszöntette az egészségügyben dolgozókat.

– Ezen a napon azokat ünnepeljük, akik nap, mint nap teszik a dolgukat mások gyógyulása érdekében. A dolgos munkanapokon, a feladatok elvégzése után gyakran elrohanunk egymás mellett, és ritkán kerül sor arra, hogy elismerően, dicsérő szavakkal jutalmazzuk egymást. Pedig az emberi természetünknek, lelkünknek, nem csak a plusz feladatok elvégzése után esik jól a köszönet, hanem a napi, normál rutinfeladatok elvégzése esetében is. – emelte ki beszédében a térségi igazgató, aki megköszönte a dolgozók egész éves alázatos munkáját.

Dávid Zoltán, Orosháza város polgármestere Semmelweis Ignác munkássága mellett megemlítette dr. László Eleket is, akinek munkássága igen meghatározó a város szempontjából.19720450_1573969582627132_324370256_o

– A magyar egészségügy napján meg kell állnunk egy percre két okból is, egyrészt hogy megemlékezzünk Semmelweis Ignácról, másrészt, hogy köszönetet mondjunk mindazoknak, akik mások szolgálatát vállalták és elkötelezetten segítenek a betegeknek nap, mint nap.

A városvezető kiemelte, hogy az egészségügy közügy, a kórház működőképességének megőrzése és folyamatos fejlődése rendkívül fontos a város szempontjából, ezért a vezetéssel együttműködve mindent megtesznek annak támogatása érdekében. A betegellátások színvonalas megszervezését anyagi támogatásokkal segítik.

– Minden anyagi forrás kevés, ha elvész az emberi tényező. Az Önök áldozatvállalása nélkül nem működhet az egészségügy. Nem tudjuk megköszönni eléggé, hogy biztosítják az egészségügyi ellátás magas színvonalát. Hálásak vagyunk, Önök rendkívüli emberek, akikre valamennyien felnézünk. – tette hozzá a polgármester.

Dr. Durai Gergő főigazgató is megemlékezett Semmelweis Ignácról, majd pedig minden, az egészségügy területén dolgozónak megköszönte áldozatos munkáját. Felelevenítette a kórház életében az utóbbi időben történt változásokat, fejlesztéseket, programokat, megemlítette, hogy az idén 50. évfordulót ünnepelt a kórház, mely alkalomból bejelentették, hogy felveszi az intézmény dr. László Elek tudós orvos nevét.

Dr. Kancsó János szülész, nőgyógyász szakorvos köszöntő szavaiban felelevenítette Semmelweis Ignác életét és az egész későbbi orvoslást meghatározó felismerését. Beszédének befejeztével az orosházi kórház átadta számára az adjunktusi kinevezést, az intézményben végzett negyedszázada tartó áldozatos munkája, sok éves tapasztalata és betegeinek száma alapján.

19720500_1573969579293799_436464814_oDr. Fodor Gabriella fül orr gégész szakorvos az Orosházi Kórház munkatársa párhuzamosan a hódmezővásárhelyi kórházban is dolgozik, ahol az intézmény vezetése nemrégiben adjunktusi kinevezésben részesítette, amelyhez az Orosházi Kórház is gratulál.

Dr. Duray Gergő főigazgató és Dávid Zoltán polgármester átadta az elismerteknek a városi kitüntetéseket. Városi kitüntetést kapott: Lévai Andrea, szakápoló; dr. Dimák Andor, gyermekorvos, gyermektüdőgyógyász; dr. Bárdoss Géza, háziorvos, üzemorvos; dr. Varga Henrietta, fogorvos; Patakfalvi Katalin, védőnő; Paxi Lajosné, hematológiai asszisztens, vezető asszisztens; dr. Kiss Ildikó, szemész szakorvos.

Az adjunktusi kinevezések és a városi kitüntetések mellett számos kórházi dolgozó részesült orvos igazgatói kitüntetésben, gazdasági igazgatói dicséretben, továbbá a 25, 30, illetve 50 éve az intézményben dolgozók a szokásoknak megfelelően jubileumi jutalomban részesültek.

Földesi Szandra

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.