Likefestoon / Aktuális / Sárkányhajó – Ahol együtt evez az orvos, az ápoló és a takarító

Sárkányhajó – Ahol együtt evez az orvos, az ápoló és a takarító

Csapásról csapásra egyre jobb az összhang az Orosházi Kórház sárkányhajós csapatának tagjai között, akiket Európa-bajnok evezős készít fel a május végi versenyre.

Az Orosházi Kórház Munkahelyi Wellness Programjának keretében alakult meg néhány hónappal ezelőtt az intézmény sárkányhajós csapata. Nagy kihívás előtt állnak, hiszen május 27-én Békés-Dánfok Üdülőközpontban már rajthoz is állnak egy régiós versenyen.

A Munkahelyi Wellness Program keretében a kórházi dolgozóknak már eddig is szerveztek kirándulásokat, bakancsos túrákat, színházlátogatást, de a közelmúltban több busszal mentek kollégák a budapesti Body kiállításra is. Emellett egyre nagyobb az igény a kórházban az aktív sportolói közösségekre is, így a tavaly megalakult kórházi futó csapat mellett most már sárkányhajós különítményük is van.

– Itt egy hajóban evez a főorvos, az irodai dolgozó, az ápolónő és a takarító, ennél jobb csapatépítés pedig nincs – mondja az ötletgazda, Kubas Eleonóra. A Munkahelyi Wellnes Program koordinátora kiemeli, a sárkányhajózás olyan terület, ami mindenkinek újdonság.  – Ez az igazi kihívás, ez motiválja a csapat tagjait. A hajóban mindenki kilép a komfortzónájából, mert ahhoz, hogy gyorsan menjen a hajó, összehangoltan kell evezni, ez pedig mindenkitől nagy koncentrációt igényel. Szerencsére van kitől tanulni, hiszen Kálmán András Európa-bajnok sárkányhajós elvállalta a csapat felkészítését, így május 4-én, a dánfoki edzőközpontban már az ő iránymutatásai alapján eveztek a résztvevők – teszi hozzá Kubas Eleonóra.

A csapat tagjai a kimerítő edzés után mosolyogva szálltak ki a hajóból és a Facebook csoportban egyikük be is írta: “Ha nem is érünk el semmilyen helyezést, ezért a napért már megérte ott lenni!! ”

Az edzések tovább folytatódnak, május 11-én újra vízre szállnak a kórházi sárkányhajósok. Az pedig külön öröm, hogy a 20 fős csapat mellett már több mint ötvenen jelezték, szurkolóként elkísérik a csapatot május 27-én Békés-Dánfokra. És amíg a versenyzők a vízen küzdenek, ők a parton drukkolnak. Sőt, visznek magukkal bográcsot és belevalót is, hogy a futam végén legyen mitől visszanyerni az erőt.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.