Likefestoon / Aktuális / Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

HUMÁN SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE A HELYI ERŐFORRÁSOKRA TÁMASZKODVA

Mezőkovácsháza Város Önkormányzata és a járás több települése összefogásával 2017. december 1. és 2019. december 31. között egy komplex fejlesztési folyamat valósult meg mintegy 500 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A projekt fő célja volt a hét településen a humán közszolgáltatások fejlesztése a lakosság foglalkoztatási képességének és a térség megtartó erejének növelésén keresztül.

Az EFOP-1.5.3-16-2017-00060 „Komplex humán szolgáltatások fejlesztése a helyi közösségekre és erőforrásokra támaszkodva” című projekt keretében a fenti célok elérése érdekében a lakosság munkaerőpiaci csoportos tanácsadásokon és mentori szolgáltatásban vett részt. Ugyanezen a hét településen – Mezőkovácsháza, Battonya, Mezőhegyes, Medgyesegyháza, Dombegyház, Kevermes, Pusztaottlaka – a humán közszolgáltatási intézményeknél szervezet- és szolgáltatásfejlesztés történt, a dolgozók képzéseken vehettek részt. A közösségi kezdeményezések támogatása, mint pl. a lakosság különböző szegmensei számára szervezett klubok és önkéntes programok keretében valósult meg. A humán közszolgáltatások fejlesztése, a települések népességmegtartó erejének javítása érdekében a térség döntéshozóinak és a civil élet képviselőinek részvételével workshop sorozat zajlott. Az így életre hívott közös gondolkodás elsődleges célja volt, hogy kialakuljon a „Helyi összefogás a helyiekért” elnevezésű programkoncepció, amely nyolcféle helyben maradást ösztönző programot tartalmaz a fiatal korosztályt és ugyanennyit a felnőtt lakosságot célozva. A projekt programelemeibe bevontak száma a tervek közel kétszeresére teljesült, meghaladta a hatezer főt.

A fejlesztés 2017. december 1. és 2019. december 31. között valósult meg Mezőkovácsháza, Battonya, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Kevermes, Dombegyház és Pusztaottlaka területén, a települések önkormányzatai és a Dél-Békés Mezőgazdasági Termelőiért Közhasznú Alapítvány összefogásával.

A projekt keretében megvalósult programelemről készült beszámolók, az egyéni fejlesztések során elért eredmények és azok jó példái, az elkészült tanulmányok és videófilmek, képzési anyagok elérhetők a weboldalon: www.konnyebbegyutt.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.