Likefestoon / Aktuális / SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Két éves időtartamban valósult meg az a projekt, amely A HUMÁN KÖZSZOLGÁLTatói kultúra fejlesztését, a humánközszolgáltatások kapacitásának és színvonalának növelését, Összességében a települések élehetőségének és a térség tudásszintjének javítását célozta a mezőkovácsházi járásban.

Az év végével, 2019. december 31-én zárul a dél-békési települések 2018. január 1-jén, 492,8 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatással indult projektje.

Az EFOP-3.9.2-16-2017-00025 „Komplex humán kapacitás fejlesztés a minőségi közszolgáltatásokért és a társadalmi hátrányok enyhítéséért” című projekt keretében az egyik kiemelt programelem volt a humán közszolgáltatásokban (egészségügy, óvodai ellátás, kulturális, gyermekjóléti és szociális szolgáltatások stb.) dolgozó szakemberek képzése. A célterületként kijelölt 7 település szakemberei összesen 29 képzésben vettek részt, és a felnőttképzési szabályok betartása mellett 510 tanúsítványt szereztek meg a projekt keretében. A térség szakemberei közötti tapasztalatcserét és együttműködést segítették a hónapról hónapra megrendezett workshopok.

Az iskolás korú gyermekek fejlesztését iskolán kívüli programokkal, többek között pénzügyi és környezetvédelmi foglalkozásokkal, számítástechnika- és nyelvtanfolyamokkal, levelezős versennyel és tudományos bemutatókkal támogatták. A fiataloknak szóló programok megvalósítása során kiemelt figyelmet fordítottak a hátrányos helyzetű tanulókra, akik közül 413-an ösztöndíj támogatásban is részesülhettek.

A legkisebbek sem maradtak ki a projekt által nyújtott lehetőségekből, ugyanis az óvodai szolgáltatásfejlesztés keretében nemcsak az óvodapedagógusok továbbképzése, hanem többféle óvodai program, pl. tanulásfejlesztő torna és egészségnapok is megvalósultak hat településen.

A nyertes konzorcium vezetője Battonya Város Önkormányzata, tagjai: Mezőkovácsháza, Mezőhegyes, Medgyesegyháza, Dombegyház, Kevermes és Pusztaottlaka települési önkormányzatai, továbbá a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulása volt.

A projekt a kistérség településein, 2018. január 1. és 2019. december 31. között valósult több mint 5 ezer itt élő bevonásával.

További információ kérhető: 392battonya@gmail.com

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.