Likefestoon / Aktuális / Polgármesterek focitalálkozója Lőkösházán

Polgármesterek focitalálkozója Lőkösházán

Múlt hét pénteken Lőkösházán került sor a megyei polgármesterek focitalálkozójára, amin sorozatban ötödször az MLSZ Heves megyei együttese diadalmaskodott. A keresztpályás labdarúgó tornát 24. alkalommal rendezték meg, egykor Piller Sándor megyei szövetségi elnök hívta életre.

A célt akkor és most is a sportág fókuszba állítása jelentette a települési elöljárók körében. Természetesen sok polgármester, önkormányzati alkalmazott, közgyűlési tag nem csak a labdarúgást szereti, de előszeretettel focizik is, amiről ezen a forró pénteki nap is bizonyossággal szolgált. A pályán előfordul, hogy jobboldali polgármester a balhátvéd, vagy éppen baloldali érzelmű a jobb szélső. Keverednek a posztok, mint ahogyan néha a lábak is. A települési vezetők azonban állták a sarat, talpon maradtak és olykor talpra is segítették egymást. Egy-egy extra megoldás láttán még a nap díszvendége, Fenyvesi Máté dr., korábbi 76-szoros válogatott balszélső is elismerően csettintett.

Ami a konkrétumokat illeti: a pályán az MLSZ megyei igazgatósága 2–0-ás vereséget szenvedett a címvédő, hevesi kollégáiktól, akik egy régi barátság ápolása révén rendszeres résztvevői, és győztesei is a tornának. Ennyivel nem elégedtek meg, és a folytatásban a Polgármesterek válogatottját 2–0-ra verő Kormányhivatalt is „helyben hagyták” 5–3 arányban, pedig 2–3-nál még a „hivatalnokok” voltak előnyben. A harmadik hely a viharsarki MLSZ együttesnek jutott, amely 4–3-ra diadalmaskodott a „polgik” felett.

kép2

A zöld gyepről a szokásokhoz hűen a fehér asztal mellé telepedtek a résztvevők, az esemény ugyanis megvendégeléssel zárult. A házigazda lőkösháziak műsorral kedveskedtek a vendégeknek, a polgármester asszony, Szűcsné Gergely Györgyi mindenkinek megköszönte a rendezvényt, egyben átadta a jelképes stafétát Tótkomlós városának.
– A nagy meleg ellenére kiválóan sikerült rendezvényen vagyunk túl, a lőkösháziak igazán kitettek magukért. Meglátszik, hogy az egész település szívügyének tekintette a találkozót, és a labdarúgást – összegezte a nap tapasztalatait Szpisják Zsolt, az MLSZ megyei igazgatója.

Az érdeklődők a játék mellett megtekinthették a gyönyörűen felújított Vásárhelyi-Bréda kastélyt, a fogadtatás is egyedi volt a kemencében sült kenyérlángossal.

Juhász Ádám

Fotó: BMS Extra

Forrás: BMS Extra

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.