Likefestoon / Aktuális / Országos Könyvtári Napok Orosházán is

Országos Könyvtári Napok Orosházán is

Idén is lesz Ments könyvet! akció, Társas-Játék-Est és könyvbemutató – színes és értékes programokkal várja az irodalomkedvelőket október elején az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár az Országos Könyvtári Napok keretében. Az idei eseménysorozat a CSAK TISZTA FORRÁSBÓL összefoglaló címet kapta.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az idei évben is megrendezik a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozatát, az Országos Könyvtári Napokat. Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár ez alkalommal is csatlakozott a programhoz.

Az eseménysorozat idén a CSAK TISZTA FORRÁSBÓL összefoglaló címet kapta. Ez a néhány szó Bartók Béla Cantata Profana művének befejező gondolata. A “tiszta forrás” környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is utal. Minél többen, minél több oldalról erősítjük a gyerekekben és felnőttekben a környezet iránti szeretet igényét, talán annál jobban odafigyelnek arra. Jó lenne, ha sokan hinnének abban, hogy amennyiben közösen megtaláljuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel naponta tehetünk is közvetlen környezetünkért, az életünk szebb, tartalmasabb és egészségesebb lesz. – írja a az Országos Könyvtári Napok honlapja.

Orosházán október 2-án, hétfőn 17 órakor Tokai Tamás Csöndnaplók című kötetének bemutatójával kezdődik meg az eseménysorozat. A költővel Buzai Csaba könyvtárigazgató beszélget.

A csütörtöki napon véradás helyszínéül szolgál majd a könyvtár, az ez alkalommal vért adók olvasójegyet és egy éves könyvtártagságot kapnak ajándékba. Ezen a napon 17 órától Folyók, tavak, tengerek címmel kamarakoncerttel egybekötött előadást tartanak a víz zenei megjelenéseiről a zene világnapja alkalmából. Közreműködik Törköly József zenei könyvtáros, Rekeczkiné Csernai Ágnes (hegedű), Jankó Zita (hegedű), Felföldiné Tóth Erika (brácsa) és Ondrik Zsuzsanna (cselló).

Október 6-án, pénteken 14 órától Berg Judit közönségtalálkozójának ad otthont a Petőfi Művelődési Központ Bubik-terme. 18 órától pedig Társas-Játék-Est kezdődik a gyermekkönyvtárban.

Szombaton Justh Zsigmondra emlékeznek, 9 órakor kerékpártúra indul Gádorosra az emlékszoborhoz, illetve a sírhelyhez, ahol koszorút helyeznek majd el.

Idén sem marad el a Ments könyvet! akció, melynek keretében az olvasók 100, a könyvtár által kiválasztott, még sohasem kölcsönzött, legalább tízéves könyvet menthetnek meg a leselejtezéstől.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

AMIT EGYÜTT FELÉPÍTETTÜNK, NEM HAGYHATJUK, HOGY NÉHÁNYAN LEROMBOLJÁK

ELŐRE ÉN NEM MONDOK ÍTÉLETET EGY BÜNTETŐÜGYBEN, HISZEN AZ ELJÁRÁSBAN MÉG NINCS JOGERŐS VÉGZÉS. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.