2020. június 5. péntek
Likefestoon / Aktuális / Orosházi cégtől érkezett adomány a kórházba
cof

Orosházi cégtől érkezett adomány a kórházba

Csavarhúzókat, fogókat, kézi- és kerti szerszámokat, valamint egy nagy értékű hegesztő készüléket is kaptak a kórházi műszakiak, közel 300 ezer forint értékben.

A VASEX Kft. 1990 óta működő kereskedelmi vállalkozás, a cég alapfilozófiája: “ahol baj van, ott mi is segítünk.” A 2017-es augusztusi viharban nagyon komoly károkat szenvedett az Orosházi Kórház épülete és parkja. A kárfelszámolás közben a kórház műszaki dolgozói azzal szembesültek, hogy az eszközeik egyrészt elavultak, másrészt nem elégségesek ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan tudjanak dolgozni.

– A kórház igazgatója azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy a különböző, napi karbantartáshoz szükséges eszközök, szerszámok beszerzésében segítsünk. A Vasex Kft-nél mindig is fontosnak tartottuk a társadalmi szerepvállalást, ezért erőnkhöz mérten most is igyekeztünk segíteni, így 260 ezer forint értékben adtunk eszközöket a kórháznak. Örülök, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a kórház fejlődéséhez – mondja a Vasex Kft. ügyvezetője, Polyák János.

Barkácsáruházként orvosi eszközöket nem tudtak adni, de a gyógyuláshoz nemcsak gyógyszerek, hanem szép, ápolt kórházi park és megfelelően működő berendezések is szükségesek. A kórház műszaki szakemberei és kertészei többek között csavarhúzókat, fogókat, pillanatszorítókat, kézi- és kerti szerszámokat kaptak, de jutott a dobozba egy nagy értékű hegesztő készülék is.

– A Vasex Kft. vezetése most is nyitottnak bizonyult, és segített, a kapott eszközök nagy segítséget jelentenek a műszaki kollégáknak a hatékony munkavégzésben – köszönte meg dr. Duray Gergő. A kórház főigazgatója azonban kiemelte, nem ingyen kérték az eszközöket.
– Kórházunkban néhány hónapja indult el a belső képújság szolgáltatás, ahol a rendelőintézet folyosóin a kórházi információk mellett a városban és a környéken működő cégek, vállalkozások is megjelenhetnek. A megállapodás alapján a Vasex Kft. az általuk adott eszközök értékének megfelelő összeget lehirdeti. Segítségük nekünk sokat jelent, de öröm, hogy mi is adhatunk érte cserébe valamit – fogalmazott Duray Gergő.

Az eszközöket a kórház műszaki osztályának dolgozói már használatba is vették. A cég remélem, ezáltal könnyebb és hatékonyabb lesz a munkájuk – olvasható a VASEX Kft. honlapján közzétett beszámolóban.

Fotó: Melega Krisztián

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.