Likefestoon / Aktuális / Orosházán lesz az Ifjúsági és Junior EB

Orosházán lesz az Ifjúsági és Junior EB

A Magyar Erőemelő Szövetség döntése alapján Orosháza rendezheti az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot. Az idei sikeres világbajnokság után tehát a kontinensviadalnak is a dél-békési település lehet a házigazdája.

Mint ahogyan arról már korábban beszámoltunk az Európai Erőemelő Szövetség (EPF) döntése alapján Magyarország rendezheti az erőemelő kontinensbajnokságot.

November 10-én döntött a magyar szövetség arról, hogy Orosháza rendezheti meg az Ifjúsági és Junior Erőemelő Európa-bajnokságot.  A rendezés jogára egyébként Székesfehérvár és Ózd is pályázott.

– Nagyon örülünk a magyar szövetség döntésének. Polgármester úr biztosított az önkormányzat támogatásáról, így 2015. április 8–12. között Orosháza rendezheti meg az Eb-t. Úgy gondolom pályázatunk eredményességében nagy szerepe volt az idei sikeres világbajnokságnak, valamint a remek nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatunknak. Jelenleg tárgyalunk egy nagy nemzetközi céggel, így a szponzori háttér is kezd kialakulni – tájékoztatta a Likefestoon-t Musztafa Imre, az Orosházi Toldi SE elnöke.

A jövő áprilisi versenyt a Táncsics sportcsarnokában rendezik majd, ahol várhatóan 20-25 ország legjobb fiatal erőemelői vesznek részt, köztük éremesélyes hazai versenyzőkkel.

Iglicz Tamás

Fotó: Toldi SE

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.