2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / OMG – Orosházi Moly Galeri a Justh-ban

OMG – Orosházi Moly Galeri a Justh-ban

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárban már két éve működik az OMG – Orosházi Moly Galeri elnevezésű olvasókör, ahol az olvasást szerető fiatalokat szeretnék összefogni. Februári találkozójukra új érdeklődőket is szívesen várnak ma, 28-án, 15 óra 30 perces kezdéssel a könyvtárban.

Az OMG egy olyan hely, ahol „izgalmas okosnak és szellemesnek lenni, olvasni jó, könyvekről beszélgetni trendi” – írják az oldalukon a fiatalok. Több mint két éve alakult az elsősorban tizen-, huszonéves olvasni szerető fiatalokat összegyűjtő kör, mely havi rendszerességgel tartja meg foglalkozásait a városi könyvtárban.

– 2012 végén a moly.hu könyves portálon keresett fel a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója, Buzai Csaba azzal az ötlettel, hogy szeretne egy olvasókört indítani a fiatalok számára a már meglévő nyugdíjas pedagógusok olvasóköre mellett. Szívesen csatlakoztam és segítettem én is a szervezésben, míg létre nem jött az OMG 10-12 állandó taggal – fejtette ki Debreczeni Cintia OMG tag.

Buzai Csaba könyvtárigazgató szívén viseli a klub sorsát, és minthogy ő is „moly”, megjelenik a köri foglalkozásokon is.

– Az OMG olvasókörrel kifejezetten a fiatalokat szeretnénk megszólítani és olvasásra buzdítani. Havonta megtartott foglalkozásainkat minden hónap utolsó szombatján tartjuk – mondta el az igazgató.

Törülközős moly találkozó az Árpád-kertben
Törülközős moly találkozó az Árpád-kertben

Az Orosházi Moly Galeri könyvmolyai nem magányos olvasók. Klubfoglalkozásaikon kívül más körökkel is szívesen együttműködnek, közösségi eseményeken vesznek rész, mint a Könyvtári Farsang, az Országos Könyvtári Napok, vagy biblioterápiás foglalkozások, de olyan eseményekhez is szívesen csatlakoznak, mint a nemzetközi Törülközőnap, ahol Douglas Adams emlékére Törülközős találkozót szerveztek az Árpád-kertben.

Saját kezdeményezések terén sem hiányzik a csapatból a fantázia. Saját kihívásokat indítanak klubfoglalkozásokon vagy a moly.hu portálon, molynyomozó vetélkedőt szerveznek, vagy éppen flash mobot hívnak össze a könyvelhagyó nap alkalmából. A „Veszíts el egy könyvet!” akció és a hozzá kapcsolódó Nagy Könyvelhagyó Nap szintén az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárból származnak. A 2008-ban indult kezdeményezéshez az OMG is csatlakozott egy flash mobbal, ahol az utcán olvasták fel hangosan kedvenc könyveiket a molyok.

1235377_10202126546591015_1781315093_nAz OMG tehát egy fiatalos, lendületes olvasókör, amelynek tagjai meg akarják mutatni a mai fiataloknak, hogy igenis lehet valaki trendi, ha olvas, a műveltséget nem kell szégyellni! A februári találkozóra várnak minden lelkes molyt, és egy játékra is invitálják az érdeklődőket. Ha pedig valaki online is csatlakozni szeretne hozzájuk, a Facebook csoportjukban, vagy a moly.hu OMG zónájában megteheti.

Nagy Mária

Fotó: Orosházi Moly Galeri – Facebook, http://www.justhvk.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.