Likefestoon / Aktuális / Nyári diákmunka – új lehetőségek

Nyári diákmunka – új lehetőségek

A Nemzetgazdasági Minisztérium immár hatodszor hirdette meg “Nyári diákmunka” központi munkaerő-piaci programját, amellyel idén is elő kívánja segíteni a diákok nyári munkához jutását. A programban azok a 16-25 év közötti, jelenleg nappali tagozatos diákok vehetnek részt, akik foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek, és közvetítés kérőként nyilvántartásba vételre kerülnek.

A nyilvántartásba vételt a lakóhelyük szerint illetékes Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán kérhetik az érintett diákok. Ehhez a résztvevőknek személyes okmányaikkal, valamint érvényes diákigazolvánnyal, vagy az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolással kell – szintén a munkaviszony kezdete előtt – a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályára befáradniuk annak érdekében, hogy a programba vonás előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

A 2018-as évben a programot kiterjesztették, ennek köszönhetően nemcsak az önkormányzatoknál, hanem a mezőgazdaság és a vendéglátás területén is lehetőséget biztosítanak a diákok foglalkoztatására, és itt akár napi 8 órában is. A mezőgazdaság és a vendéglátás területén a diákok bérezése a jelenleg érvényes jogszabályok alapján történik, azaz a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben bruttó 138.000 Ft/hó, szakképzettséget igénylő munkakörökben 180.500 Ft/hó – 8 órás munkaidőben. Az önkormányzati diákmunka csak 6 órás munkaidőben valósul meg, így fenti bérek arányos részét kaphatják meg a diákok bruttó havi bérként. (103.500,- Ft/hó, illetve 135.375,- Ft/hó) – tudtuk meg a Mezőkovácsházi Járási Hivatal tájékoztatásából.

A Diákmunka program június 18-tól augusztus 31-ig tart. A programmal kapcsolatban érdeklődni a Mezőkovácsházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán, munkaidőben a 68/381-992-es telefonszámon lehet.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.