Likefestoon / Aktuális / Nincs megnövekedett betegszám az ivóvíz miatt

Nincs megnövekedett betegszám az ivóvíz miatt

Az elmúlt napokban sok helyen lehetett olvasni, hogy probléma van az orosházi ivóvízzel. Emellett egyes internetes fórumokon többen is hivatkoztak az Orosházi Kórházra, ami sok esetben félreértésre adhat okot. Ezért a témával kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki az Orosházi Kórház. 

Az Orosházi Kórház nem adott ki semmilyen állásfoglalást intézményeknek, magánszemélyeknek az orosházi ivóvíz minőségéről. A vízminőség vizsgálatára és az esetleges óvintézkedések meghozatalára a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya jogosult.

Az Orosházi Kórházban az elmúlt napokban nem növekedett a hányás-hasmenéses panaszokkal érkező betegek száma.

A szolgáltató Alföldvíz Zrt-től az Orosházi Kórház is kért hivatalos állásfoglalást az ivóvíz minőségével kapcsolatban. Ebben megerősítették, hogy a víz egészséges és fogyasztható. Ettől függetlenül az ivóvízzel kapcsolatban felmerült észrevételek miatt, elővigyázatosságból palackos vizet is kihelyeztek az osztályokon, hogy akit zavar a víz íze, szaga, annak is biztosított legyen a folyadékpótlás.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.