Likefestoon / Aktuális / „Nincs időm olvasni” – Az orosházi könyvtár is csatlakozott

„Nincs időm olvasni” – Az orosházi könyvtár is csatlakozott

Mindenkinek arra van ideje, amire akarja – vallja ezt Szabados Ágnes, műsorvezető, újságíró, a „Nincs időm olvasni” elnevezésű kihívás ötletgazdája. Az olvasás népszerűsítésének céljából indított kampányhoz az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár is csatlakozott.

Szabados Ágnes, az RTL Klub műsorvezetője, újságíró indította el a “Nincs időm olvasni” elnevezésű kihívást, melynek célja, hogy egy éven keresztül legalább havi egy könyvet olvassanak el a kihívás résztvevői. Az ötletgazda nem konkrét könyveket ad meg, csak témákat, amihez minden olvasó a saját választott könyvével kapcsolódhat. A februári hónap témája: egy könyv, ami a címével fogott meg.

Az országos kezdeményezéshez az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár is csatlakozott. A havi témához ezentúl minden hónapban készítenek egy ajánlást egy külön polcon, ahol nem csak a könyveket, hanem a kihívást tartozó ismertetőt, valamint szórólapokat is találhatnak az olvasni vágyók. A szórólap belső részében lehet vezetni, hogy melyik hónapban melyik könyvet olvasta el a kihívás keretében, és ha év végére betelik a szórólap, az a kihívás teljesítését jelenti.

Azok között, akik teljesítik a kihívást az orosházi könyvtár könyvet és egy éves könyvtári tagságot sorsol ki.

A cél, havi egy könyv, amely bárki számára teljesíthető. A játékba bármikor be lehet kapcsolódni, akár még decemberben is bepótolhatók az elmaradt hónapok.

Az ötletgazda minden hónap elején megadja a témát, de hogy ezen belül ki mit és miért olvas el, az már az olvasó döntése.

A „Nincs időm olvasni” kihívásról bővebben ide kattintva olvashatunk.

Fotó: Justh Zsigmond Városi Könyvtár

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.