Likefestoon / Aktuális / Nemcsak a számítógépeké a világ

Nemcsak a számítógépeké a világ

Márciusban kezdődött és június végéig tart az a program, ami az iskolába begyűrűző társadalmi problémákra keres választ és megoldást a mezőkovácsházi tankerületben.

A program célja: a külső partnerek (szülők, civil csoportok,más intézmények,önkormányzatok) és az iskolák közötti együttműködés számának és minőségének növelése, valamint az iskolai közösségfejlesztés. A feladat ennek jegyében egy közösségi esemény szervezése volt pedagógusok, szülők, gyerekek és más partnerek bevonásával, valamint a mezőkovácsházi tankerület egy másik általános iskolájának, az almáskamarási általános iskolának a közreműködésével. A két iskola között a projekt előkészítése során kiváló együttműködés alakult ki. Ezáltal egy napon, szinte tükörprojektként valósult meg a két rendezvény.

Eseményünk közös címe: ”Nemcsak a számítógépé a világ”

A kiemelt társadalmi problémák közül a fiatalok túlzott online jelenlétére kívántak reagálni, pozitív, a szabadidő hasznosabb eltöltésére szolgáló alternatívák felkínálásával.

A program teljes mértékben az önkéntes munkára, felajánlásokra épített és így is valósult meg. A közösségi esemény 2015. április 21-én került megrendezésre a mezőhegyesi Békás-tó partján.

A rendezvényt Rajos István, Mezőhegyes város alpolgármestere nyitotta meg Balotainé Miskucza Tünde projektvezető pedagógussal. A Mezőhegyesi József Attila Általános Iskolát Krcsméri Tibor intézményvezető-helyettes képviselte.

A megnyitón jelen volt Simonka György országgyűlési képviselő, valamint Hegedűs Csaba a Magyar Birkózó Szövetség volt elnöke, 100. olimpiai bajnok. A közösségi esemény közel 500 fő részvételével zajlott le. Az általános iskola 300 tanulója 21 tíz fős csapattal, amelyben 8 gyermek mellett 2 szülő is versenyzett, egy 9 állomáshelyből álló akadályversenyen mérhette össze erejét.

DSCF4216

A versenyszámok gumicsizma hajításból, célbadobásból, vetőmagválogatásból, bekötött szemmel való joghurtetetésből, zsákbanfutásból, kötélhúzásból, valamint activity játékból és helytörténeti totó kitöltéséből álltak.

A csapatokat két korosztályban díjazták, alsó és felső tagozatos kategóriában.

Az első három helyezett részesült oklevél és tárgyjutalomban. A rendezvény teljes ideje alatt a gyerekek 17 állandó helyszínen érezhették jól magukat, mint például kézműves-foglakozások, arcfestés, csillámtetkó, horgolás, hímzés, mentő-, tűzoltóautó bemutató, a rendőrség által biztosított közlekedési akadálypálya, totó, pusztabuszozás, álllatsimogató, íjászat, horgászverseny.

A gyerekek vendéglátásáról a Városi Nőklub és a Mozgáskorlátozottak Egyesületének hölgytagjai 1800 palacsinta sütésével gondoskodtak, valamint 520 adag paprikás krumpli került még kiosztásra.

A palacsinta ízesítésére az osztályok által hozott házilekvárokat is díjazták.

Az esemény biztonságáról a két mezőhegyesi Polgárőr Egyesület mintegy 30 tagja gondoskodott.

Összességében a résztvevők egy nagyon jó hangulatú, élményekben gazdag délutánt tölthettek el együtt a szabadban, ahol valóban nem a számítógépé volt a világ.

Kiss Réka

Fotó: Mezőhegyes Város Önkormányzata

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.