Likefestoon / Aktuális / Munkatervhez készít felmérést a Calendula Szövetség

Munkatervhez készít felmérést a Calendula Szövetség

A Dél-Békésben élők véleményét kéri ki a Simonka György országgyűlési képviselő által vezetett Calendula Szövetség a településeken az eddigiekben végzett munkával elért fejlesztésekről.

Jelentős kérdésekben – a bevezetni kívánt, vásárlóknak és vállalkozóknak is ingyenes lehetőségeket kínáló térségi kedvezménykártyával és a rászorulók számára ingyen ebéd lehetőségének biztosításával kapcsolatosan – méri fel a helyiek véleményét és igényeit a dél-békési összefogás, hogy erre alapozva folytassák a munkát.

– Annak kell segíteni, aki kéri – összegzett Marjai János, Battonya polgármestere a szövetség legutóbbi közgyűlésén, míg Medgyesegyháza településvezetője, dr. Nagy Béla György megerősítette, fontos, hogy a Dél-Békésben élők megismerjék, milyen munkát, milyen céllal végez az érdekképviselet, hiszen közös az elhatározás: az itt élők mindennapjait jobbá tenni, a térséget kivezetni a hátrányos helyzetből. Ezek a felvetések erősítették meg azt a döntést, melynek eredménye az igényfelmérés.

– Az elmúlt években több mint 200 szakértő bevonásával elkészítettük a Calendula Tervet, amely megalapozta a térség komplex fejlesztését és az ehhez szükséges források lehatárolását. Munkánkat az itt élők igényeire építve szeretnénk folytatni, ezért elhatároztuk, hogy igényfelmérést készít szövetségünk. Az elsődleges terveket – mint az óvodák, iskolák, orvosi rendelők, közterek, közutak felújításainak megtervezését és kilobbizását – több évtizedes lakossági igényekre alapoztuk, az olyan elképzeléseket, mint a térségi kedvezményeket nyújtó Calendula Kártya, vagy épp a rászorulók számára bevezetendő ingyen ebéd lehetősége szintén szeretnénk az itt élők elvárásaihoz alakítani – emeli ki Simonka György elnök, hozzátéve, a munkájukat egy cél vezérli, hogy Dél-Békés önfenntartó erejét erősítsék, az itt élők életét komfortosabbá tegyék, és megtegyenek mindent, hogy a fiatalok és aktív korúak egyaránt megtalálják a jövőképüket és a biztos megélhetést Dél-Békésben.

A „Calendula Szövetség” megbízásából érkező kollégák az érdekképviselet működési területén megkezdték az igényfelmérést, de a kérdőívek kitöltésére internetes felületen, a www.calendulakartya.hu/településnév oldalon is lehetőség van.

Szerzőnk: likefestoon

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.