Likefestoon / Aktuális / Mozgalmas október Kovácsházán

Mozgalmas október Kovácsházán

Az Őszi Könyvtári Napok keretében két színvonalas eseménynek ad helyet a városi könyvtár ebben a hónapban. Mindjárt az első napokban, október 2-án 17.30-tól Világunk titkai címmel író-olvasó találkozót rendeznek Nemere Istvánnal. Az első hétvége különösen mozgalmasnak ígérkezik. Október 6-án az aradi vértanúkról való megemlékezés mellett a sport kapja a főszerepet. Akik a nemzeti gyásznap ünnepi eseményein szeretnének részt venni szombaton, azoknak buszra kell szállni, hogy egyenesen az aradi program részesei lehessenek (érdeklődni Elekiné Macsányi Melindánál). A sportbarátok pedig 9 órától a piactéren a Kovácsházi Hárompróba keretében futóversenyen vehetnek részt. Majd 13 órától az ifjúsági, 15 órától pedig a felnőtt korccsoportos MTE-Újkígyós labdarúgó mérkőzésen szurkolhatnak. A serdülők másnap, október 7-én 10 órától lépnek pályára.

 A második hét ismét a magas kultúrát képviselő előadással folytatódik. Hétfőn este az Akarod – vagy nem… címmel Kulka János pódiumestjét élvezheti a környékbeli közönség. Október 11-én az elsősegélynyújtás világnapjára emlékeznek 8 órától a Hunyadi János Közoktatási Intézményben. A harmadik októberi hétvégén ismét a foci kapja a főszerepet. Október 19-én 14.30-tól az MTE-Nagyszénás serdülő csapatok, másnap 12.30-tól az MTE-Battonya ifjúsági, 14.30-tól a felnőtt labdarúgó csapatok mérkőznek meg.

 A hosszúhétvége utolsó napján, október 23-án az ünnepi megemlékezés szentmisével kezdődik a katolikus templomban 10 órakor, majd 11 órától a művelődési központnál folytatódik. Ezen a napon az ünnepi programokkal párhuzamosan, 9 órától sakkversenyt rendeznek a műv. központban.

 A város jelentős eseménye, amikor felbolydul a település egyik oktatási intézménye kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgatva. Ez alkalommal október 26-án 18 órától a Hunyadi rendezi meg a hagyományos Gólyabált a művelődési központban.

 Október egy hosszúhétvégével, ünnepi megemlékezéssel zárul Mezőkovácsházán is. A reformáció napjára ünnepi programmal készül a város október 31-én (ennek részleteit a későbbiekben közöljük). Mindenszentek alkalmából november 1-jén 9.30-tól ünnepi szentmisére várják a híveket. A városi halottak napi megemlékezést pedig november 2-án 15 órától tartják a Kovácsházi Városi Temetőben.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.