2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Minden korosztály felé nyitottak

Minden korosztály felé nyitottak

A Szociális Szolgáltató Központ arra törekszik, hogy nyitott intézmény legyen. Szívesen látják a település apraját, nagyját.

–          Intézményünk 1997 őszén nyitotta meg kapuit, Idősek Klubja néven. Fő profilunk az idősellátás volt, ami kibővült a gyermekjóléti szolgálattal, majd a családsegítéssel is. 2007 és 2009 között szenvedélybetegek közösségi ellátásával is foglalkoztunk, mivel megszűnt az állami támogatás, a feladatot meg kellett szüntetnünk. 2010. augusztus 13-tól Szociális Szolgáltató Központként működünk – tudtuk meg Kis Lászlóné intézményvezetőtől.

A központ szolgáltatásai között szerepel szociális étkeztetés, idősek nappali ellátása, házi segítségnyújtás, családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, támogató szolgálat. Minden szolgáltatást igyekeztek úgy kialakítani, hogy az a szakmai elvárásoknak és a helyi, egyéni érdekeknek egyaránt megfeleljen.

A helyi Vöröskereszt éventer négyszer a központban szervez véradást. A Szociális Szolgáltató Központ irányítja a középiskolások ötven órás közösségi munkáját is.

–          Akik nálunk szeretnék letölteni a közösségi munkát, azokkal a fiatalokkal folyamatosan tartjuk a kapcsolatot. Ezzel a lehetőséggel helyben is megszerezhetik a kötelező órákat, s nem utolsó sorban kunágotai idős embereken segítenek. A tanulók munkájáról visszajelzést küldünk az iskoláknak – nyilatkozta Kis Lászlóné.

A helyi nyugdíjas Klub is a központban tartja heti foglalkozásait. A lakosság számára pedig rendszeresen szerveznek szemészeti és ortopéd szűréseket.

Fotó: Kovács Erika

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.