Likefestoon / Aktuális / Megújult a mezőkovácsházi Foglalkoztatási Osztály

Megújult a mezőkovácsházi Foglalkoztatási Osztály

Több mint 67 millió forintos fejlesztés valósult meg Mezőkovácsházán, ennek eredményeként jelentősen javul az épület energetikai hatékonysága, csökkenek a kiadások, sőt, az ügyfelek korszerű körülmények között intézhetik ügyeiket. Simonka György országgyűlési képviselő azt mondja, hisznek abban, hogy a közös munka által Dél-Békés elindul a történelmi fejlődés útján kiszámíthatósággal, nyugalomban és biztonságban.

Hőszigetelés, a lapostető hő- és hangszigetelése, nyílászárócsere, kazáncsere és napelemes rendszer kiépítése – Véget ért a munka a Mezőkovácsházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán a KEHOP-5.2.2 pályázat keretén belül. A megújult épületet április 3-án ünnepélyes keretek között adták át Béni Attila, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal vezetőjének, dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Járási Hivatal főigazgatójának, a járás tizennyolc településvezetőjének, és valamennyi térségi intézmény, szervezet vezetőjének a jelenlétében.

Az eseményt Béni Attila nyitotta meg, beszédében kiemelte, a jelen korban igen fontos a foglalkoztatás, mely eszköz a leszakadás és az elmaradottság felszámolására, valamint az elnéptelenedés megakadályozására. Ezt követően dr. Rákóczi Attila osztotta meg gondolatait, mint elhangzott, a kormányhivatal egy paradigmaváltáson ment keresztül, ez belső és külső megújulást is eredményezett, hiszen számos középület újult meg a jó gazda gondosságából adódóan.

A fejlesztés által az épület energetikai hatékonysága nő, hiszen földgáz fogyasztása várhatóan ötven, az elektromos áram költsége pedig nyolcvan százalékkal csökken. A korszerűsítés több mint 67 millió 218 ezer forint uniós forrásból valósult meg.

Az elvégzett munka kapcsán megkérdeztük a térség országgyűlési képviselőjét, aki hírportálunknak elmondta, kedden ismét egy olyan fejlesztést adhattak át, mely a közös munka eredménye, és amely komfortosabbá teszi a mindennapokat a dél-békésiek számára, ezúttal a járási hivatal foglalkoztatási osztályán dolgozók és az ügyeiket itt intézők számára.

– A járási hivatal olyan térségi központtá vált az elmúlt időszakban, ahová – a kiváló szakembergárdának köszönhetően – jó érzéssel érkeznek és megelégedéssel távoznak az itt élők, legyen szó bármely hivatali ügyről – emeli ki Simonka György.

A képviselő hozzátette, egyre több olyan fejlesztés lép a megvalósítás szakaszába Dél-Békésben, melyek a térség építését-szépítését hivatottak elősegíteni.

– Nem kérdés, hogy a jövőben is mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbb forrás jusson a térségbe, Békés megyébe. Valamennyi fejlesztésünknél prioritás a hozzáadottérték-növelés, mellyel új munkahelyeket teremtünk, és jól fizető állásokat tudunk biztosítani. Az út, amelyen elindultunk, jónak ígérkezik. Köszönhetően az elmúlt időszak fejlesztéseinek, a vállalkozások versenyképességének növelésére irányuló munkának, a munkahelyteremtő és képzési programjainknak, az álláskeresők száma a dél-békési térségben az elmúlt öt évben 4 600-ról 2 600-ra csökkent. Ez egyfelől komoly eredménynek számít, ugyanakkor azt is jól mutatja, hogy még sokaknak kell segítséget nyújtani – nyilatkozta a Likefestoonnak Simonka György.

A politikus azt mondja, bíznak abban, hogy lehetőségük lesz megvédeni az eredményeiket, és folytatni a munkát, mely egy célt szolgál: helyben megőrizni a lakosságot, és minden generáció számára élhető környezetet, biztos jövőt nyújtani.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.