Likefestoon / Aktuális / Megújul Battonya központja

Megújul Battonya központja

Zöld város kialakítása címmel 220 millió forintból fejlesztik Battonya központját. Az uniós forrásból finanszírozott beruházás 2021 februárjára befejeződik.

A projekt része a Hősök tere teljes növényzetének megújítása. Továbbá szabadtéri sport/kondipark, valamint játszótér épül. A főtéren nyilvános mosdót és öltözőt hoznak létre, ami a későbbiekben a rendezvények megtartását szolgálja majd.

A Korona Szálló egykori kávézóteraszának helyreállítása is szerepel a tervek között. Ám az építkezés előtt elbontották az épület történelmi homlokzatához méltatlan fém toldaléképületet. Viszont az épület további rekonstrukciójára már nem futja az elnyert támogatásból, erre gyűjtést szervez az önkormányzat.

A támogatásból rendbe hozzák a sétautakat, minőségi utcaburkolatok és hulladéktárolók díszítik majd a területet. A nagyszabású fejlesztés megkoronázásaként a Királyhegyesi-Száraz-éren gyalogos fahíd épül.

A projekt részben a település gazdaságélénkítését, részben pedig a helyiek kényelmét szolgálja. Mindenesetre az eddig megvalósult battonyai fejlesztések sorában az egyik leglátványosabbnak ígérkezik a „zöld város” projekt.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.