2020. június 5. péntek
Likefestoon / Aktuális / Megújul Battonya központja

Megújul Battonya központja

Zöld város kialakítása címmel 220 millió forintból fejlesztik Battonya központját. Az uniós forrásból finanszírozott beruházás 2021 februárjára befejeződik.

A projekt része a Hősök tere teljes növényzetének megújítása. Továbbá szabadtéri sport/kondipark, valamint játszótér épül. A főtéren nyilvános mosdót és öltözőt hoznak létre, ami a későbbiekben a rendezvények megtartását szolgálja majd.

A Korona Szálló egykori kávézóteraszának helyreállítása is szerepel a tervek között. Ám az építkezés előtt elbontották az épület történelmi homlokzatához méltatlan fém toldaléképületet. Viszont az épület további rekonstrukciójára már nem futja az elnyert támogatásból, erre gyűjtést szervez az önkormányzat.

A támogatásból rendbe hozzák a sétautakat, minőségi utcaburkolatok és hulladéktárolók díszítik majd a területet. A nagyszabású fejlesztés megkoronázásaként a Királyhegyesi-Száraz-éren gyalogos fahíd épül.

A projekt részben a település gazdaságélénkítését, részben pedig a helyiek kényelmét szolgálja. Mindenesetre az eddig megvalósult battonyai fejlesztések sorában az egyik leglátványosabbnak ígérkezik a „zöld város” projekt.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.