Likefestoon / Aktuális / Megkezdődött a meteorológiai nyár

Megkezdődött a meteorológiai nyár

Június elsején köszönt be a naptár szerint a nyári időszámítás, ezt most a gyakorlatban is tapasztalhatjuk, hiszen a múlt hét zord időjárása utána, most valóban felmelegszik a hőmérséklet, és úgy tűnik, még egy jó ideig biztosan élvezhetjük.

Sok napsütés és erős UV sugárzás lesz jellemző a hónap első napjaira. Záporokra sem nagyon számíthatunk, esetleg zivatarra, amely csak hétfőn a Dunántúlon és északon alakulhat ki helyenként.

Keddtől vasárnapig szinte zavartalan napfürdőben lehet részünk. Az éjszakák is kellemesek lesznek, hajnalonként általában 12 és 18 fok közé hűl a levegő, míg napközben több helyen 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.  Csütörtökön ugyan egy nagyon gyenge hidegfront súrolhatja hazánkat, de ezt is inkább csak a megélénkülő északias szél jelezheti, az időjárás jellegében és a hőmérsékletben lényeges változás nem várható.

Fokozottan figyeljünk oda magunkra és környezetünkre, főként a gyerekekre és az idősekre. Ebben az időjárási helyzetben, illetve a magas napállásnak köszönhetően délelőtt 11 és délután 3 óra között szinte az egész országban erős, többfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ha tehetjük, ebben az időszakban húzódjunk árnyékba, illetve hordjunk szalmakalapot, óvjuk magas faktorszámú fényvédő krémekkel testünket a leégés ellen. A meleg időben ne feledkezzünk meg a folyamatos folyadékbevitelről sem!

Kálmán-Pócsik Judit

Forrás: idokep.hu

Fotó: illusztráció

 

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.