2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Mától pályázhatunk gázkonvektorok cseréjére

Mától pályázhatunk gázkonvektorok cseréjére

A fűtéskorszerűsítést, illetve a háztartási nagygépek cseréjét követően most a meglévő gázkonvektoraik leváltására adhatják be kérelmeiket az állampolgárok. A felhívás a dél-békésieknek is kiváló lehetőség, Simonka György azt mondja, azon dolgoznak, hogy Dél-Békés élhető térség legyen, ezért minden, ezt segítő kezdeményezést örömmel fogadnak.

1,5 milliárd forintos keretösszeggel ma reggel elindult az Otthon Melege Program gázkonvektorok cseréjét támogató alprogramja, legalább 5-6 ezer nyertesre számít a felhívást meghirdető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

– A gázkonvektor a legtakarékosabb fűtési rendszer, a mai konvektorok hatékonysága többszöröse a régieknek, így akár 30-40 százalékot is meg lehet takarítani az elavult készülékek cseréjével. Már 3500-an éltek a pályázat előre feltöltésének lehetőségével, az eddigi tapasztalatok szerint a pályázatok 90 százaléka a keret megnyitásának első órájában beérkezik – tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár ma reggel az M1 aktuális csatornán.

Szabó Zsolt elmondta, ugyan 1,5 milliárd forinttal indították útjára a pályázatot, azonban lehetséges akár a régiók közötti átcsoportosítás, vagy a keret megemelése is, mivel folyamatosan töltődnek a szén-dioxid kvóta értékesítésből származó bevételek.

A pályázat a Dél-Békésben élők számára is kiváló lehetőség, a térség országgyűlési képviselője azt mondja, jelen kiírás a dél-békésieknek is nagy segítséget nyújthat, céljuk, hogy a családok megerősödjenek, és előrébb léphessenek.

– A pályázók egy gázkonvektor cseréjére akár 120 ezer forintot is nyerhetnek, sőt, a szerelési költség megtérítéséhez is nyolcvan százalékos támogatást kapnak. Alapvető fontosságú, hogy olyan programokkal támogassuk a családokat, amelyeknek eredményeként érzékelhető mértékben csökkennek a háztartások kiadásai. Azon dolgozunk, hogy élhető térség legyen Dél-Békés, ezért minden, ezt segítő kezdeményezést örömmel fogadunk – emelte ki hírportálunknak Simonka György.

A kérelmeket elektronikus úton, Ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani a pályázati portálon. Egy pályázó maximum 500 ezer forintot vehet igénybe, mely 3-4 fűtőtest leváltását teszi lehetővé.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.