2020. május 29. péntek
Likefestoon / Aktuális / Maratoni távot teljesítettek a kovácsházi általános iskolások

Maratoni távot teljesítettek a kovácsházi általános iskolások

Hatvan gyermek, egy csapat, szerető szülők és segítők – Békés megye egyetlen gyermekváltó csapataként valósították meg a nagy álmot immáron a Csanád Vezér Általános Iskola történelmében harmadszorra.

Három évvel ezelőtt indult útjára és vált önállóvá Békés-megyében, a mezőkovácsházi szülői közösség kezdeményezésére a mezőkovácsházi gyermekek maratoni futása. A Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaraton két napos megmérettetésén 2018-ban is a Mezőkovácsházi Csanád Vezér Általános Iskola sportot kedvelő mintegy hatvan kisgyermeke, óvodások, szerető szüleik és segítőik vágtak neki váltóban a megmérettetésnek.

– A gyermekek hónapok óta gyakoroltak, készültek, számos tapasztalt sportember, szülő és segítő örömmel vállalta fel hétről-hétre a gyermekek felkészítését.
Június 1-jén reggel 8 órakor az utolsó jó tanácsok is elhangoztak a gyermekek és a szülők számára Varga Gusztáv polgármester és Béni Attila járási hivatalvezető jóvoltából. A 21. Békéscsaba – Arad Szupermaraton távját a Mezőkovácsházi Gyermekváltó Nyerőművek csapata, a limitidőn belüli kimagasló eredménnyel teljesítette. A túra két napja alatt lehetett bár forróság, napsütés, süvítő szél, heves eső, a gyermekek rendíthetetlenül és kitartóan futották le a maraton 200 km hosszú távját – osztotta meg a részleteket hírportálunkkal Havancsák Piroska, az általános iskola intézményvezetője.

A gyermekeket a Szupermaraton békéscsabai befutóján Varga Gusztáv polgármester úr és az olimpikon és világbajnok súlylökő Márton Anita fogadta.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.