Likefestoon / Aktuális / Magyarország nem hagyja magát!
Simonka György, képviselő, Dél-Békés, munkahely, Fejlesztés, Fidesz, munkahelyteremtés, vidékfejlesztés

Magyarország nem hagyja magát!

Dél-Békésben hivatalosan hétfőn kezdődött a Fidesz aláírásgyűjtő akciója a rezsicsökkentés mellett.  Orosházán, a főposta mellett várta Simonka György, a Fidesz választókerületi elnöke, országgyűlési képviselő és dr. Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza polgármestere azokat a helyi lakosokat, akik egyetértenek a rezsicsökkentéssel és nem szeretnék, ha erről le kellene mondaniuk.

–   Magyarországon a jövedelmekhez képest aránytalanul nagy terhet jelent a rezsi fizetése. A Fidesz-frakció hitet tett amellett, hogy ezen változtat. Január 1-jétől, mint ismeretes, a parlament 10 százalékkal csökkentette a gáz- és áramszolgáltatás díját. Az egyik szolgáltató a bíróságon megtámadta a rezsicsökkentést, és első fokon megnyerték a pert. Ez a döntés a magyar családok ellen szól – mondta az aláírásgyűjtés helyszínén dr. Dancsó József. Hozzátette, ha a bírósági döntés jogerőre emelkedne, a háztartásoknak több ezer forintot kellene visszafizetniük. A Fidesz ezt nem engedi, ezért is indították útjára az aláírásgyűjtést, Magyarország nem hagyja magát! címmel.

 simonka györgy rezsicsökkentés 03 simonka györgy rezsicsökkentés 02

Simonka György országgyűlési képviselőhöz odalépett egy idősebb, kerékpárt toló férfi.

– Meddig lesznek itt? – kérdezte, miközben aláírta az ívet.

– Szólni szeretnék a feleségemnek, meg a családom többi tagjának is, hogy jöjjenek és írják alá. Nekünk nagyon jól jött a rezsicsökkentés. Körülbelül kétezer forinttal kevesebbet visz el havonta a rezsi, és az nekünk nem mindegy!

Simonka György egy aláírásgyűjtő ívet adott át a férfinak, a hátuljára ráírta a telefonszámát.

–   Tessék csak hazavinni, otthon is aláírhatják a rezsicsökkentéssel egyet értő családtagjai. Szóljanak, én majd elmegyek az ívért! – mondta a bácsinak.

simonka györgy rezsicsökkentés 05 simonka györgy rezsicsökkentés 04

–   Első körben a dél-békési térség huszonhét településének polgármesterei írták alá az ívet, amire nagyon büszke vagyok. Mindannyian az ügy mellé álltak, pártállástól függetlenül, hiszen ez nem politikai kérdés! Itt az emberek megélhetéséről van szó – ezt már a sajtó képviselőinek mondta a választókerület fideszes elnöke.

Simonka György arról is beszélt, hogy azok, akiket eddig megszólítottak, 90 százalékban aláírták az ívet. Hangsúlyozta, a baloldal a lakosságra hárította a válság terheit. A Gyurcsány-Bajnai kormányok idején összesen tizenötször emelkedett a rezsi ára, így 2002 és 2010 között háromszorosára nőtt a gáz ára, a villany ára pedig megduplázódott.

– A milliárdos profittal rendelkező cégek összefogtak a magyar családok ellen és a bírósághoz fordultak, hogy megakadályozzák az igazságos tehercsökkentést. A Fidesz azért kezdett az aláírásgyűjtésbe, hogy megmutassuk, Magyarország nem hagyja magát! – mondta Simonka György, kiemelve azt is, a kormány az emberek érdekében újabb javaslattal állt elő, ami további rezsicsökkentést tartalmaz.

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Egy hozzászólás

  1. Budai Lászlo

    HAJRÁ FIDESZ!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.