Likefestoon / Aktuális / Magyar Népmese Napja Orosházán

Magyar Népmese Napja Orosházán

Beke Mari 77 magyar népi játék című kötetének bemutatójával ünnepli az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár a Magyar Népmese Napját. De hamarosan jönnek az Országos Könyvtári Napok is. Írjuk a részleteket.

Könyvbemutatók, játszóház, kerékpártúra, könyvmentés – Többek között ezek a programok várják azokat, akik a következő hetekben ellátogatnak az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárba. Az értékes programokkal az ifjabb és az idősebb irodalomkedvelőket egyaránt megszólítják.

Szeptember 26-án délután 17 órától a Magyar Népmese Napjához kapcsolódó rendezvény keretében Beke Mari 77 magyar népi játék című kötetét mutatja be a szerző és dr. Zsiga Attila kartográfus. Az esemény ideje alatt a gyerekeket játszóház is szórakoztatja.

Mint ahogy minden évben, így idén is októberben rendezik meg az Országos Könyvtári Napokat. Dél-Békés több települése is részt vesz programsorozatban, melynek célja, hogy minél több embernek sikerüljön tartalmas élményt nyújtani a választékos kínálatnak köszönhetően.

Az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár évek óta csatlakozik a rendezvénysorozathoz, mely idén október 2-án, 17 órakor Tokai Tamás Csöndnaplók című kötetének bemutatójával veszi kezdetét.

Október 3-án sem maradnak program nélkül az érdeklődők, LélekVitamin Klub kirándulásra invitálnak ugyanis az Országos Széchényi Könyvtárba.

Október 5-én reggel a véradáson lesz a főszerep. A véradókat ez alkalommal is meglepetések várják. Délután Folyók, tavak, tengerek – beszélgetős esttel és a zene világnapjához kapcsolódó kamarakoncerttel folytatódik a programsorozat. Az eseményen közreműködnek a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és Törköly József zenei könyvtáros.

Október 6-án újabb közönségtalálkozóra invitálja a közönséget, Berg Judit író lesz 14 órától a könyvtár vendége.

Justh Zsigmond halálának 124. évfordulója alkalmából október 7-én, szombaton 9órakor kerékpártúra indul Gádorosra az emlékszoborhoz és a sírhoz, ahol koszorút helyeznek el.

Idén sem maradhat el a Ments könyvet! akció, amikor is a hős olvasók 100, a könyvtár által kiválasztott, korábban még sohasem kölcsönzött, legalább tízéves könyvet menthetnek meg a leselejtezéstől.

Fotó: illusztráció

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

AMIT EGYÜTT FELÉPÍTETTÜNK, NEM HAGYHATJUK, HOGY NÉHÁNYAN LEROMBOLJÁK

ELŐRE ÉN NEM MONDOK ÍTÉLETET EGY BÜNTETŐÜGYBEN, HISZEN AZ ELJÁRÁSBAN MÉG NINCS JOGERŐS VÉGZÉS. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.