Likefestoon / Aktuális / „Lincshangulat Végegyházán”

„Lincshangulat Végegyházán”

A TV2 riportja szerint lincshangulat alakult ki Végegyházán csütörtök este.

Országos visszhangja van a csütörtöki végegyházi eseményeknek, amelyről a jobbik a saját kommunikációs csatornáin úgy nyilatkozik: a korrupcióval való leszámolás nem csak kampányszlogen; a képviselő-testület tagjai lincselésről, hangulatkeltésről beszélnek, rettegnek. A Tények riportjában elhangzott, hogy a jobbikos polgármester közgyűlést hívott össze, a képviselők szerint azért, hogy ellenük hergelje a lakosokat. A közgyűlés után a polgármester a feltüzelt 40-50 fős tömeggel elindult képviselőtársai házához.

-Olyan ötven főről beszélhetünk … élén a polgármesterrel és a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetőjével. – Féltem, lincshangulat volt, amit a végegyházi polgármester hagyott, sőt uszította az embereket – fogalmazta meg az egyik képviselő felesége.

Az alpolgármester asszony elmondta, a jobbikos polgármester és a képviselő-testület között azért romlott meg a viszony, mert a polgármester megválasztása után azonnal kijelentette, hogy csak a saját embereivel hajlandó dolgozni. A képviselők azt mondták, a polgármester újabb jobbikos tüntetést hívott össze jövő hétre, amitől már előre rettegnek; hozzátették nem csak falubeliek, hanem máshonnan is érkeztek emberek, akik felhergelték a lakosokat.

A végegyházi polgármester nem akart nyilatkozni a TV2 stábjának, ezért lapunk a körzet jobbikos elnökéhez fordult kérdéseivel. Szerettük volna megtudni, hogy dr. Szabó Ervin ott volt-e az esemény idején Végegyházán, mi a véleménye a kialakult helyzetről, szeretné-e kiegészíteni a médiában elhangzottakat?

Azonban az orosházi képviselő az alábbiak szerint reagált megkeresésünkre:

– Vigyázó szemünk most valóban Végegyházára figyel! Ennek függvényében természetesen, mint felelős választókerületi vezető, részt vettem a nyilvános testületi ülésen. László Attila szintén, mint a helyi közélet meghatározó szereplője és a Végegyházi Jobbik elnöke. Úgy gondolom ez így tisztességes. Ellentétben azzal a hozzáállással, amit a képviselő testület tagjai produkáltak látványos távolmaradásukkal és a településük lakosainak a lenézésével. Mindez számomra egyértelművé teszi azt a tényt, hogy nem mertek szembenézni a művelődési házban megjelent kétszáz helyi lakossal. A végegyházi emberek kiállása példaértékű bátorságra utal, miközben a képviselők bujkálnak és agresszív kirohanásukkal rendeztek politikai cirkuszt, hogy leplezni tudják a település ellen elkövetett bűneiket!- reagált a képviselő.

Forrása: OrosCafé

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.