Likefestoon / Aktuális / Lakodalmas mulatságra készülnek Kovácsházán

Lakodalmas mulatságra készülnek Kovácsházán

Egy nem mindennapi ötlet nyomán kezdte el szervezni az első kovácsházi lakodalmas vigadalmat Barbi Zsolt, aki tapasztalt és közkedvelt vőfélyként tevékenykedik.  Az igazi hagyományos lagzi hangulatát szeretnék megteremteni, és egy közös mulatságra invitálni a lakosságot.

Az előkészületek már javában folynak, ugyan csak októberre tervezik az eseményt, rengeteg feladat áll még előttük.

– Vőfélyi munkám során tapasztalom, hogy egyre nagyobb igény van a hagyományos lakodalmak lebonyolítására, a népi lakodalmas játékokra, mulatozásra, hagyományos lakodalmi étkekkel. Sokan jelzik, milyen jó egy vőfélynek, aki gyakorta eszik-iszik, mulat a lakodalmakban. Az emberek többsége már ritkábban jár lakodalomba. Az ötlet innen ered tőlem: miért ne mulathatnánk együtt, évente egy alkalommal? Miért ne lehetne ebből hagyomány? – részletezte az előzményeket Barbi Zsolt.

A dél-békési kisvárosban eddig ritkán volt példa hasonló események lebonyolítására, az idei I. Esküvői bemutató is a meglepetés erejével hatott.

– Gondos gazdához illően elkezdtem párommal a mulatság előkészítését. Rengetegen fogadták örömmel az ötletet. A szervezés lebonyolításához kis csapatot gyűjtöttem magam köré, akikkel rendszerint megvitatjuk feladatainkat. Már az eddigi munkáért is nagy köszönet jár nekik, ők pedig: Havancsák Piroska, Hajdú Jánosné Erzsike, Jankó Erzsébet, Pajkó Alexandra. Sok a támogatója ennek a rendezvénynek, Varga Gusztáv Polgármester Úr segítő jobbot nyújtott, valamint a képviselő testület tagjai  is üdvözölték a kezdeményezést – fogalmazott a vőfély.

Október 10-én a Művelődési Házban tehát várják az érdeklődőket. Lesz tyúkpucolás, csigatészta készítés, sütemények sütése. Szombaton „viszik a menyasszony ágyát”, kelengyekikérő a Tájháznál, esküvő és vicces esketés a városközpontban, és egy igazi lakodalmas vigadalom- lakodalmas ételekkel, tortával, vőfélyekkel, lakodalmas zenekarral.

Kálmán-Pócsik Judit

Fotó: Barbi Zsolt Facebook oldala

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.