2020. június 3. szerda
Likefestoon / Aktuális / Közösségek hete Nagybánhegyesen

Közösségek hete Nagybánhegyesen

A Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Közhasznú Egyesület fontos feladatának tartja az identitást erősítő tevékenységet, valamint a fiatalokban a lokálpatrióta szemlélet kialakítását és erősítését, ezért is kapcsolódtak be a  “Közösségek hete” alkalmából szervezett rendezvénybe a hagyományőrzők.

A Nagybánhegyesi Szlovák Hagyományőrző Közhasznú Egyesület szervezésében a helyi Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskolában remek hangulatú esemény részesei lehettek a nagybánhegyesiek. A programon kiemelt helyet kaptak a népi hangszerek, a Dél-Alföldi szlovák népviselet, sőt, a szlovák gasztronómiai hagyományok is.

– Nagy örömünkre szolgált, hogy az iskolások apraja-nagyja nagyon aktívan vett részt a rendezvényen. Korcsoportonként mindenki kipróbálta a citerákat és részt vettek a közös népdal éneklésben is. Juhász Kálmán citeraoktató vezényletével 10-12 citera szólt egyszerre és olyan táncház kerekedett, ahol a pedagógusok is együtt táncoltak tanítványaikkal – nyilatkozta hírportálunknak Pepó Jánosné, az egyesület vezetője.

A rendezvény végének „megédesítéséhez” a hagyományőrző egyesület tagjai 200 darab fánkot sütöttek, ami el is fogyott az utolsó morzsáig.

Szerzőnk: Földesi Szandra

Nézze meg ezt is!

Nyitnak a játszóterek

A korlátozások további enyhítése után Mezőkovácsházán ismét igénybe lehet venni a közösségi számára korábban nyitott …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.