Likefestoon / Aktuális / Közeleg a tél – Szakemberek egyeztettek

Közeleg a tél – Szakemberek egyeztettek

A Békés Megyei Védelmi Bizottság egyeztető értekezletén a téli időjárás okozta rendkívüli helyzetekre hívták fel a figyelmet. A cél, hogy a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb feladatellátás valósulhasson meg szükség esetén.

A téli időjárás okozta esetleges rendkívüli helyzetekre történő felkészülésről tartott egyeztető értekezletet a Békés Megyei Védelmi Bizottság, a megbeszélésen a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese is részt vett. Kiss András tűzoltó ezredes kiemelte, az igazgatóság adatbázisai naprakészek, a társzervekkel folyamatos a kapcsolattartás és gördülékeny a kommunikáció. Hozzátette, az eltérő szolgálati rendre történő átállás feltételei biztosítottak, az erők átcsoportosíthatóak és megtöbbszörözhetők. Továbbá a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett rendkívüli helyzetben alkalmazhatóak a megyei és a járási mentőcsoportok, elhúzódó esetekben a polgári védelmi szervezetek is – adta hírül a Békés Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság honlapján.

A Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Petróczki Zoltán Gábor hangsúlyozta, utasítására a megyei védelmi bizottság titkársága – az érintett társszervek részvételével – egyeztető értekezletet szervezett a közös feladatok koordinálása érdekében. Kiemelte, annak érdekében, hogy a rendkívüli időjárási helyzet során a lehető leggyorsabban és leghatékonyabb módon együtt tudjanak működni a kárfelszámolásban résztvevők, fontos a felkészülés.

Az értekezleten az érintett társszervezetek ismertették a téli felkészülés során elvégzett feladatokat, a rendelkezésre álló technikai és személyi állományt, valamint kitértek az együttműködési lehetőségekre is.

Betkó Tamás Dávid

Fotó: bekes.katasztrofavedelem.hu

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.