Likefestoon / Aktuális / Kormányablak nyílt Mezőkovácsházán

Kormányablak nyílt Mezőkovácsházán

Most már Mezőkovácsházán is modern, ügyfélbarát környezetben intézhetik hivatalos ügyeiket a dél-békési járásban élők. Pénteken ugyanis megnyitották az 100 nap alatt kialakított, kiépített kormányablakot.

Magyarországon olyan közigazgatásra van szükség, amelyben a polgárok magas szintű, maximálisan ügyfélbarát ügyfélfogadási struktúrában, gyorsan és egyszerűen intézhetik ügyeiket. Ezen vezérelv mentén kezdte az államigazgatás reformját a kormány, és ennek a folyamatnak a része az akadálymentes, minden igényt kielégítő Kormányablak Integrált kormányzati ügyfélszolgálatok létrehozása.

Mezőkovácsházán – a megyében hatodikként – 2015. június 5-én nyílt meg a Kormányablak. A megnyitó ünnepségen részt vett Gajda Róbert kormánymegbízott, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, a térség polgármesterei, a társszervek, helyi vállalkozások és a média képviselői.

Köszöntő beszédében Varga Gusztáv Mezőkovácsháza város polgármestere üdvözölte a beruházás megvalósulását és köszönetét fejezte ki a város lakossága nevében a megvalósulás valamennyi résztvevőjének.

kormányablak átadás
A kormányablak kialakításában résztevőknek Varga Gusztáv polgármester, a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásának elnöke mondott köszönetet az elvégzett munkáért

Az ünnepséget Gajda Róbert kormánymegbízott nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja, hogy Mezőkovácsháza valódi térségi központtá váljon. A kormánymegbízott biztosította együttműködéséről a megjelenteket.

Zalai Mihály elnök úr megosztotta a jelenlevőkkel eddigi tapasztalatait a kormányablakok működésével kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy az irány láthatóan jó, az állampolgárok pozitívan élik meg a közigazgatás jelenkori változásait.

– Az állam jó gazda, akihez bizalommal fordulhat az ügyfél, ezért nekünk ebben a versenyben mindig az élmezőnyhöz kell tartozni – mondta köszöntő beszédében Béni Attila, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal hivatalvezetője – utalva arra a versenyhelyzetre, ahol az egyes szolgáltatók – így az állam is – törekednek szolgáltatásaikkal az ügyfelek elérésére, kiszolgálására és megtartására.

– Az ügyfél elégedettségének alapja a kiszolgálás minősége, gyorsasága ezért fontos mérföldkő a mai beruházás – hangsúlyozta a vezető.

A kormányablak kialakításával és az épület akadálymentesítésével egy modern, mindenki számára elérhető színtér jött létre, ahol az ügyintézés középpontjában az ügyfél áll.

A kormányablak kialakítása a 21. századi modernista-minimalista építészet stílusjegyeit hordozza magán. A nyugalmat, tisztaságot és letisztultságot sugalló színek és anyagok alkalmazása, a modern, és kényelmes bútorok, a fények, a gyereksarok mind-mind a kényelmes és hatékony ügyfélkiszolgálást teszik lehetővé.

A kivitelezés 100 napig tartott. A beruházás keretein belül megvalósult a komplex akadálymentesítés – vakok-és gyengén látók, mozgás- és halláskárosodottak kiszolgálása is megoldott.

Korszerű nyílászárók kerültek beépítésre, a földszint teljes épületgépészeti felújítása megtörtént. Megvalósult a külső környezet rendezése. Az utcai bejáratnál modern kerékpártároló került kialakításra, és a belső udvarban akadálymentes parkoló várja a gépjárművel érkező ügyfeleket. A kormányablak ügyfélterében 6 db munkaállomás és 1 db akadálymentes fotófülke került kialakításra.

A kormányablak nyitva tartását a helyi igényekhez igazította a hivatal. Hétfőn 8-15 óráig, kedden és pénteken (piaci napokon) 7 órától várják az ügyfeleinket kedden 14 óráig, pénteken 12 óráig. Szerdán 8-12 óráig tart az ügyintézés. Csütörtökön meghosszabbított nyitva tartással 8-18 óráig állnak rendelkezésre, lehetőséget biztosítva az úgynevezett hagyományos munkarendben dolgozó ügyfeleinknek a zavartalan ügyintézésre.

A kormányablak címe: Mezőkovácsháza Árpád u. 169.

-NIA-

Szerzőnk: Főszerkesztő

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.