Likefestoon / Aktuális / Kormányablak nyílt Mezőkovácsházán

Kormányablak nyílt Mezőkovácsházán

Most már Mezőkovácsházán is modern, ügyfélbarát környezetben intézhetik hivatalos ügyeiket a dél-békési járásban élők. Pénteken ugyanis megnyitották az 100 nap alatt kialakított, kiépített kormányablakot.

Magyarországon olyan közigazgatásra van szükség, amelyben a polgárok magas szintű, maximálisan ügyfélbarát ügyfélfogadási struktúrában, gyorsan és egyszerűen intézhetik ügyeiket. Ezen vezérelv mentén kezdte az államigazgatás reformját a kormány, és ennek a folyamatnak a része az akadálymentes, minden igényt kielégítő Kormányablak Integrált kormányzati ügyfélszolgálatok létrehozása.

Mezőkovácsházán – a megyében hatodikként – 2015. június 5-én nyílt meg a Kormányablak. A megnyitó ünnepségen részt vett Gajda Róbert kormánymegbízott, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke, a térség polgármesterei, a társszervek, helyi vállalkozások és a média képviselői.

Köszöntő beszédében Varga Gusztáv Mezőkovácsháza város polgármestere üdvözölte a beruházás megvalósulását és köszönetét fejezte ki a város lakossága nevében a megvalósulás valamennyi résztvevőjének.

kormányablak átadás
A kormányablak kialakításában résztevőknek Varga Gusztáv polgármester, a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulásának elnöke mondott köszönetet az elvégzett munkáért

Az ünnepséget Gajda Róbert kormánymegbízott nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, mennyire fontosnak tartja, hogy Mezőkovácsháza valódi térségi központtá váljon. A kormánymegbízott biztosította együttműködéséről a megjelenteket.

Zalai Mihály elnök úr megosztotta a jelenlevőkkel eddigi tapasztalatait a kormányablakok működésével kapcsolatban. Hangsúlyozta, hogy az irány láthatóan jó, az állampolgárok pozitívan élik meg a közigazgatás jelenkori változásait.

– Az állam jó gazda, akihez bizalommal fordulhat az ügyfél, ezért nekünk ebben a versenyben mindig az élmezőnyhöz kell tartozni – mondta köszöntő beszédében Béni Attila, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal hivatalvezetője – utalva arra a versenyhelyzetre, ahol az egyes szolgáltatók – így az állam is – törekednek szolgáltatásaikkal az ügyfelek elérésére, kiszolgálására és megtartására.

– Az ügyfél elégedettségének alapja a kiszolgálás minősége, gyorsasága ezért fontos mérföldkő a mai beruházás – hangsúlyozta a vezető.

A kormányablak kialakításával és az épület akadálymentesítésével egy modern, mindenki számára elérhető színtér jött létre, ahol az ügyintézés középpontjában az ügyfél áll.

A kormányablak kialakítása a 21. századi modernista-minimalista építészet stílusjegyeit hordozza magán. A nyugalmat, tisztaságot és letisztultságot sugalló színek és anyagok alkalmazása, a modern, és kényelmes bútorok, a fények, a gyereksarok mind-mind a kényelmes és hatékony ügyfélkiszolgálást teszik lehetővé.

A kivitelezés 100 napig tartott. A beruházás keretein belül megvalósult a komplex akadálymentesítés – vakok-és gyengén látók, mozgás- és halláskárosodottak kiszolgálása is megoldott.

Korszerű nyílászárók kerültek beépítésre, a földszint teljes épületgépészeti felújítása megtörtént. Megvalósult a külső környezet rendezése. Az utcai bejáratnál modern kerékpártároló került kialakításra, és a belső udvarban akadálymentes parkoló várja a gépjárművel érkező ügyfeleket. A kormányablak ügyfélterében 6 db munkaállomás és 1 db akadálymentes fotófülke került kialakításra.

A kormányablak nyitva tartását a helyi igényekhez igazította a hivatal. Hétfőn 8-15 óráig, kedden és pénteken (piaci napokon) 7 órától várják az ügyfeleinket kedden 14 óráig, pénteken 12 óráig. Szerdán 8-12 óráig tart az ügyintézés. Csütörtökön meghosszabbított nyitva tartással 8-18 óráig állnak rendelkezésre, lehetőséget biztosítva az úgynevezett hagyományos munkarendben dolgozó ügyfeleinknek a zavartalan ügyintézésre.

A kormányablak címe: Mezőkovácsháza Árpád u. 169.

-NIA-

Szerzőnk: Főszerkesztő

Nézze meg ezt is!

Életlen késsel még almát sem lehet pucolni!

A mai napon érdekes írás érkezett szerkesztőségünkhöz, melyet a Dél-Békési Kistérség Többcélú Társulás tegnapi napon megtartott, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.