Likefestoon / Aktuális / Kolbászfesztiválra készül a megye

Kolbászfesztiválra készül a megye

Ma, október 4-én tartotta sajtótájékoztatóját a Csabai Kolbászfesztivál, amely 14 nap múlva, azaz október 19-én nyitja meg kapuit ismét a nagyközönség előtt. A fesztivál részleteiről a csabai Kornélia étteremben beszéltek a szervezők, ahol ma délelőtt a szárazkolbászok zsűrizésére is sor került. A szakemberekből összeállított bírálóbizottság mellett a helyi médiumok képviselői is értékelték a 93 benevezett kolbászt.

 A szervezők bemutatták az idei újdonságokat. Hégely Sándor arról beszélt, hogy a fesztivál környezetvédelmi szempontok miatt felvállalta a szelektív hulladékgyűjtést, és kerékpáros pontokat alakítanak ki a városban, hogy két keréken is könnyedén eljussanak a fesztiválozók a rendezvényre. Továbbá büszkén szólt arról, hogy ételárusaik kizárólag Békés megyei alapanyagokból készült termékeket forgalmazhatnak a rendezvényen. Újdonságként említette a fesztiváligazgató, hogy vasárnap és hétfőn a Csodák Palotája beköltözik a sportcsarnokba, s hétfőn a családi napon a kisvendéglők fél áron kínálják majd ételeiket.

 Erdős Norbert kormánymegbízott is méltatta a megye legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, amelyre idén 100 ezer látogatót várnak a szervezők. Zárásként a Csabai Kolbászfesztivál térségben és a magyar turisztikai életben betöltött szerepét azzal a bejelentéssel példázta a fesztiváligazgató, miszerint a rendezvényt október 19-én Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyitja meg.

 A szárazkolbász-verseny eredményei:

Szakmai zsűri

  1. Kucsera Lajos (Békéscsaba)
  2. Majoros Béla (Békéscsaba)
  3. Bacsa István (Békéscsaba)

a szalámi kategória legjobbja: Geiszt Erika (Elek)

különdíjas: Uhrin Sándor (Budapest)

 Média-zsűri:

  1. Kovács István (Mezőberény)
  2. Pallér Sándor (Újkígyós)
  3. Zelman Ferenc (Tótkomlós)

Szerzőnk: Szerkeszto

Nézze meg ezt is!

Az árulást sokfelé szeretik, de az árulót sehol

VAN, AMI NEM FÉR BELE. Feljelentés az internetes oldalunkat feltörők ellen (KATT IDE!)    

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.